«Άφαντα» τα θύματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Άφαντα» τα θύματαΠαρασκευή, Νοέμβριος 9, 2018 - 21:22

❱❱ Ο «Mr Χωριάτικο» και ακόμη 19 άτομα απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για εμπλοκή τους σε κύκλωμα trafficking

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Με την απαλλαγή του «Mr Χωριάτικο» Αγγελου Γιαννακόπουλου και 19 συγκατηγορουμένων του για την εμπλοκή τους σε κύκλωμα trafficking, που εκμεταλλευόταν γυναίκες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έπεσε χθες η αυλαία της δίκης που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο στο Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ύστερα από αρκετές αναβολές.

Καθοριστικό ρόλο στην αθωωτική ετυμηγορία έπαιξαν η απουσία

των θυμάτων, που, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, «βίωναν τη φρίκη της “εργασίας” στα νυχτερινά κέντρα που ελέγχονταν από την οργάνωση», και η κατάθεση του αστυνομικού που δεν επιβεβαίωσε τις καταγγελίες τους, παρά τις πολύμηνες παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο επιχειρηματίας και ακόμη επτά άτομα αποτελούσαν τον πυρήνα της εγκληματικής ομάδας με κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μαστροπεία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Αυτοί και άλλα 12 πρόσωπα, που φέρονταν ως μέλη της ομάδας, αντέκρουσαν στις απολογίες τους το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν καμία σχέση με τα μαρτύρια που κατήγγειλαν τα θύματα.

Σωματική βία

Οι κοπέλες φέρεται ότι υποχρεώνονταν με απειλές αλλά και σωματική βία «να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού εντός κι εκτός καταστημάτων, να εκδίδονται με αόριστο αριθμό ανδρών αντί αμοιβής, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας παρακρατούσαν οι κατηγορούμενοι, αποδίδοντάς τους μικρό μέρος ή και μηδενικό σε πολλές περιπτώσεις».

Κατά το βούλευμα, ο Αγγελος Γιαννακόπουλος ήταν ο αφανής ιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών, όπου υποχρεώνονταν να δουλεύουν οι αλλοδαπές: «Ξέπλενε το παράνομο χρήμα επενδύοντας τα κέρδη στο “Χωριάτικο”, που εκπροσωπούνταν νόμιμα από αυτόν και είχε την εκμετάλλευση αλυσίδας 17 αρτοποιείων στην Αττική και επεδίωκε και την επέκτασή της».

«Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών επιβεβαίωσε το αδιαμφισβήτητο γεγονός της έλλειψης οποιουδήποτε στοιχείου που να συνδέει τους κατηγορουμένους με τις άδικες πράξεις που τους αποδόθηκαν. Η επίσης απαλλακτική για τους κατηγορουμένους πρόταση της εισαγγελικής έδρας κατέδειξε την αλήθεια που υποστηρίζαμε από την πρώτη στιγμή, δηλαδή ότι επρόκειτο για μια πλήρως κατασκευασμένη και αναπόδεικτη κατηγορία, η οποία βασίστηκε στην ιδεοληψία των διωκτικών Αρχών. Η Δικαιοσύνη στηρίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία και όχι σε φανταστικά σενάρια, με αποτέλεσμα να αποκαταστήσει την πραγματική εικόνα όλων των κατηγορουμένων, οι οποίοι μέχρι και σήμερα διασύρθηκαν» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων Σπύρος Βλάσσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα