To σούσι τούς βγήκε «ξινό»!

ΚΟΣΜΟΣTo σούσι τούς βγήκε «ξινό»!Δευτέρα, Ιούλιος 16, 2018 - 17:33

❱❱ Το ιαπωνικό φαγητό προκάλεσε αναφυλαξία στον γιο του Παύλου και της Σαντάλ, Οδυσσέα Κίμωνα, με το πριγκιπικό ζεύγος να τρέχει στα νοσοκομεία

Λαχτάρα για την οικογένεια του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ. Ο προτελευταίος από τα πέντε παιδιά τους, ο Οδυσσέας Κίμωνας, 13 ετών, εκδήλωσε σοβαρή τροφική δηλητηρίαση και αναφυλαξία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Την περιπέτεια που έζησαν περιγραφεί η ίδια η Σαντάλ στο προσωπικό της μπλογκ, με

τον τίτλο «Η αναφυλαξία και ο γιος μου», με τη νύφη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να λέει χαρακτηριστικά: «Ημουν στο αυτοκίνητο με μια φίλη μου και επιστρέφαμε από διασκεδαστική έξοδο με τα αγόρια μας. Μιλούσαμε για αλλεργίες, για παιδιά και για το 4χρονο παιδί της, που είχε σοβαρή αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Ως συνήθως, τη ρωτούσα για όλα τα συμπτώματα, το πρώτο επεισόδιο, πώς συνέβη και τι πρέπει να προσέχει κανείς» εξιστορεί η Σαντάλ.

Τα συμπτώματα

«Οταν επιστρέψαμε σπίτι, αποφασίσαμε να παραγγείλουμε σούσι από γνωστό εστιατόριο. Κυριολεκτικά τρία λεπτά αφού τελείωσε τη μερίδα του, ο Οντι άρχισε να παραπονιέται για πόνο στο στομάχι και μετά άρχισε να βήχει ανεξέλεγκτα. Σχεδόν συγχρόνως άρχισε να φτερνίζεται. Είχα σαστίσει και απέδωσα το φτέρνισμα στην έξαρση γύρης αυτό το καλοκαίρι στη Βρετανία» εξομολογείται, προσθέτοντας ότι νιώθει απαίσια που δεν μπόρεσε να καταλάβει τι συνέβαινε και δεν ήταν καν ανήσυχη σ' εκείνο το στάδιο.

«Συνέχισε να βήχει και να βγάζει αρκετό φλέγμα και τότε έβαλα τον άνδρα μου να τηλεφωνήσει στον γιατρό» εξιστορεί και συνεχίζει την αφήγησή της λέγοντας: «Τα πέντε λεπτά του τηλεφωνήματος και ενώ ο Παύλος εξηγούσε στον γιατρό τα συμπτώματα, το πρόσωπο του μικρού Οδυσσέα είχε κατακοκκινίσει, εμφανίστηκε εξάνθημα και τα χείλη του είχαν γίνει μοβ. Τότε, μαζί με τον γιατρό στο τηλέφωνο, αποφασίσαμε να τον πάμε γρήγορα στο Πρώτων Βοηθειών. Τρία λεπτά αφού φτάσαμε και έγινε η πρώτη εξέταση, τον έβαλαν σ' ένα δωμάτιο, τον ζύγισαν και του έδωσαν ενδοφλέβια φάρμακα. Το παιδί συνήλθε αμέσως. Από τα πρώτα συμπτώματα μέχρι την πρώτη ένεση είχαν περάσει 30 λεπτά. Τρέμω όταν σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί, αν είχαμε αργήσει» αποκαλύπτει η Μαρί Σαντάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα