Σοκ! «Θέρισε» με ταχύπλοο το βλαστάρι του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣοκ! «Θέρισε» με ταχύπλοο το βλαστάρι τουΔευτέρα, Ιούλιος 16, 2018 - 17:08

❱❱ Τραγωδία στους Παξούς! 15χρονος Αγγλος διαμελίστηκε από την προπέλα σκάφους που οδηγούσε ο πατέρας του

Από την
Εύα Παπαδάτου

Στον απόλυτο εφιάλτη μετατράπηκε η χαρά των διακοπών στην Ελλάδα για μία οικογένεια Αγγλων, που ζει στις ΗΠΑ και παραθέριζε στους Παξούς, όταν ο 15χρονος γιος της διαμελίστηκε από το ταχύπλοο, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος ο πατέρας του!

Το

απόγευμα του Σαββάτου ο άτυχος έφηβος ανέβηκε με δύο φίλους του 17 και 15 ετών στο μοιραίο σκάφος που νοίκιασε ο 54χρονος πατέρας του για να κάνουν βόλτα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Γάιου και του Μογγονησίου. Εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος κυματισμός.

Σε μια απότομη ανατάραξη του ταχύπλοου «Υδροχόος», περίπου μισό ναυτικό μίλι έξω από τον παλαιό λιμένα Γάιου Παξών, το άτυχο αγόρι προφανώς έχασε την ισορροπία του, δεν κατάφερε να πιαστεί από κάπου και έπεσε στο νερό.
Δυστυχώς, έπεσε από την πλευρά της προπέλας, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί μπροστά στα μάτια του πατέρα του και των φίλων του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. Παρά το ισχυρότατο σοκ που υπέστη ο τραγικός πατέρας, μόλις είδε τι είχε γίνει βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει το παιδί του, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά για τον 15χρονο.

Ο Αγγλος μαθητής μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στον παλαιό λιμένα Γάιου και από εκεί διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών, όπου όμως διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.
Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας για νεκροτομή, ενώ ο πατέρας συνελήφθη και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Η τοπική κοινωνία πάγωσε όταν έγινε γνωστή η τραγική είδηση, ενώ ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Βλαχόπουλος δήλωσε ότι είναι συγκλονισμένος. Οπως διευκρίνισε στο corfutvnews, ο πατέρας του παιδιού είχε δίπλωμα για ταχύπλοο σκάφος. «Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ο οποίος ήταν ακαριαίος, με τους γιατρούς να μην μπορούν να του προσφέρουν καμία υπηρεσία» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα