Hi-tech σωτηρία

ΡΕΠΟΡΤΑΖHi-tech σωτηρίαΔευτέρα, Δεκέμβριος 17, 2018 - 15:43

❱❱ 44χρονη που κρατούνταν όμηρος εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μέσω της εφαρμογής Google Maps

Σωτήρια αποδείχτηκε η αξιοποίηση της εφαρμογής Google Maps από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για μια 44χρονη Βουλγάρα.

Η γυναίκα είχε απαχθεί από συμπατριώτη της που την κρατούσε φυλακισμένη σε διαμέρισμα στο Κίελο της Γερμανίας, με σκοπό να την εξωθήσει στην πορνεία!

Οι

Ελληνες αστυνομικοί κατάφεραν μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής να εντοπίσουν το σημείο όπου κρατούνταν όμηρος η 44χρονη και να ειδοποιήσουν τη γερμανική αστυνομία που την απελευθέρωσε. Η Βουλγάρα ζούσε στην Ελλάδα και γνώρισε έναν ομοεθνή της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Επειτα από ένα διάστημα τον επισκέφτηκε στη Βουλγαρία και έζησαν τον έρωτά τους, ώσπου ο άνδρας τής ζήτησε να πάνε στο Κίελο για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη.

Την κακοποιούσε

Ομως, εκεί κρατούσε φυλακισμένη σε ένα διαμέρισμα την άτυχη γυναίκα και την κακοποιούσε σεξουαλικά. Η γυναίκα κατάφερε να πείσει τον «δεσμοφύλακά» της να την αφήσει να επικοινωνήσει με την 24χρονη κόρη της στην Ελλάδα προκειμένου να τους στείλει χρήματα, καθώς είχαν ξεμείνει.
Μιλώντας ελληνικά στην κοπέλα, γλώσσα που δεν γνώριζε ο ίδιος, διηγήθηκε την περιπέτειά της, οπότε η κόρη της αποτάθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε ένα δεύτερο τηλεφώνημα με την καθοδήγηση των αστυνομικών, την επόμενη ημέρα, η 24χρονη ζήτησε από τη μητέρα της να περιγράψει τι έβλεπε από το παράθυρο της φυλακής της.

Ενα χαρακτηριστικό άγαλμα σε μια πλατεία και η επιγραφή ενός καταστήματος βοήθησαν τους Ελληνες αστυνομικούς να εντοπίσουν το ακριβές σημείο μέσω του Google Maps και να ενημερώσουν τις γερμανικές Αρχές. Ετσι, ο Βούλγαρος συνελήφθη και η 44χρονη βρίσκεται υπό την προστασία του γερμανικού κράτους, ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιστροφής της στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα