Με το ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα «Ταξίδι πνοής» τίμησαν τον Γιώργο Μεσσάλα για τη μεγάλη προσφορά του στον πολιτισμό

SHOWBIZΜε το ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα «Ταξίδι πνοής» τίμησαν τον Γιώργο Μεσσάλα για τη μεγάλη προσφορά του στον πολιτισμόΔευτέρα, Δεκέμβριος 17, 2018 - 14:01

❱❱ Είναι πολύ τιμητικό να γίνεται ταινία η ζωή σου, ενώ είσαι ακόμη εν ζωή!

Αυτό συνέβη με τον Γιώργο Μεσσάλα, ο οποίος πριν από λίγες μέρες παρακολούθησε από την πρώτη σειρά του κινηματογράφου Studio New Star

Art την προβολή του ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση με τον τίτλο «Ταξίδι πνοής».

Πρόκειται για μια 90λεπτη -βιογραφικού τύπου- κινηματογραφική δουλειά με αφηγήτρια τη Βασιλική Κάππα, που αναφέρεται στη διαδρομή του ηθοποιού και σκηνοθέτη και την προσφορά του στο θέατρο και στον πολιτισμό. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται σήμερα αλλά και το επόμενο τριήμερο (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα).

Ο Γιώργος Μεσσάλας -φίλος και «δεξί χέρι» δύο ιερών τεράτων του θεάτρου μας, του Αλέξη Μινωτή και του Αλέξη Σολομού, και δημιουργός του Μοντέρνου Θεάτρου, όπου ανέβαζε σπουδαίες παραστάσεις- δεν έκρυψε τη συγκίνησή του... Μετά το τέλος της προβολής ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και μίλησε από καρδιάς στους παρευρισκόμενους θεατές, με τον αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο που τον χαρακτηρίζει.

Αλλωστε το μότο του ήταν πάντα «δεν προσπάθησα ποτέ να κοροϊδέψω μέσα από τη δουλειά μου το κοινό, τους ανθρώπους». Ανάμεσα στους θεατές ήταν η σύζυγός του Ντένη Θεμελή, ο γιος τους Αλέξης Μεσσάλας και η αδελφή του Τασούλα. Και οι τρεις αφηγούνται στο ντοκιμαντέρ άγνωστες στιγμές από τον δικό τους άνθρωπο.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα