HILTON: Σε νέα πορεία

ΡΕΠΟΡΤΑΖHILTON: Σε νέα πορείαΠαρασκευή, Απρίλιος 28, 2017 - 16:45

Μαζί με τη σελίδα στην ιστορία του, αλλάζει ριζικά και μορφή το εμβληματικό ξενοδοχείο «Hilton», το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς στην αρχιτεκτονική ιστορία της νεότερης Αθήνας, αλλά και στον κλάδο του τουρισμού υψηλού επιπέδου.

Από τον
Γιάννη Κωτσαλά

Ο κύκλος, που άνοιξε με τα εγκαίνια του 1963, κλείνει και ανοίγει ένας καινούργιος, με το κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο να μετατρέπεται

σε έναν πολυχώρο με ιδιωτικές πολυτελείς κατοικίες, καταστήματα και εστιατόρια.

Ουσιαστικά, θα είναι η πρώτη μεγάλη παρέμβαση στην ιστορία του, ύστερα από την ανακαίνιση που είχε γίνει για τους Ολυμπιακούς του 2004.

Οπως ανακοίνωσε η νέα ιδιοκτησία Home Holdings Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών με τη συμμετοχή των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Dogus, τον Απρίλιο του 2018 λήγει η σύμβαση με τη «Hilton» και στα επενδυτικά σχέδιά της είναι να επανατοποθετηθεί το ξενοδοχείο στην αγορά ακινήτων ως ένας εμπορικά αναγνωρίσιμος προορισμός με υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν ιδιωτικές πολυτελείς κατοικίες, εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, αναβαθμισμένοι εμπορικοί και συνεδριακοί χώροι, ενώ θα προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες σε υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.

Αλλαγή χρήσης

Με λίγα λόγια, οι νέοι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν ριζική ανάπλαση με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του κτιρίου, αλλά με μερική αλλαγή της χρήσης θα υπάρξει η δυνατότητα να πωληθούν πολυτελή διαμερίσματα σε ιδιώτες. Αυτό που δεν είναι ακόμα γνωστό είναι η εμπορική ονομασία του, η οποία θα καθοριστεί από τις επιχειρηματικές συμφωνίες που θα προκύψουν.

Πάντως, το κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε το διάστημα 1958-1963, από τους διακεκριμένους αρχιτέκτονες Εμμανουήλ Βουρέκα, Προκόπη Βασιλειάδη και Σπύρο Στάικο, θα παραμείνει το ίδιο, με τις χαρακτηριστικές επενδύσεις πεντελικού μαρμάρου, ενώ στη θέση τους θα παραμείνουν και οι ανάγλυφες συνθέσεις του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα