Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στο Ηράκλειο Κρήτης

17:36 11/6/2013 - Πηγή: TNSite
Ηπιότερη εικόνα παρουσιάζουν τα μέτωπα φωτιάς που ξέσπασαν στο νομό Ηρακλείου με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη ενάντια στις φλόγες και τους ισχυρούς νοτιάδες. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του prismanews.gr υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές σε Αθανάτους, Σταυράκια και τις Βούτες με το κίνδυνο να έχει απομακρυνθεί.

Παράλληλα τα μέτωπα που είχαν ξεσπάσει σε Ανισσαρά, Τομπρουκ, Βιομηχανική Περιοχή και Βασιλειές έχουν σβήσει χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της υπηρεσίας.

Στην περιοχή

των Σταυρακίων, στη θέση Λιβάδα, η εικόνα ήταν δραματική με τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά τα σπίτια ενώ στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν όχι μόνο οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι που προσπάθησαν όπως μπορούσαν να μην αφήσουν τη φωτιά να πλησιάσει.

Στα μέτωπα βρίσκονται διμοιρίες της αστυνομίας, περιπολικά, δυνάμεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα, ενώ εστάλησαν λεωφορεία σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά του κόσμου από την εκκένωση του οικισμού ενώ εκκενώθηκε προληπτικά – από νωρίς - και το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Ο δρόμος που είχε κλείσει τόσο από την πλευρά των Μοιρών όσο και από την πλευρά του ΠΑΓΝΗ προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει πλέον ανοίξει και η κυκλοφορία συνεχίζεται κανονικά.

Στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο σήμανε συναγερμός προκειμένου να υποστηριχτεί η προσπάθεια της πυροσβεστικής και να μην υπάρξουν προβλήματα και να μην μπουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρέθηκαν σε αναμονή στην περιοχή προκειμένου να δώσουν βοήθεια σε όποιον χρειάζεται ή σε όποιον αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει χρειαστεί να παρέμβουν σε κανένα περιστατικό.

(Φωτογραφία από prismanews.gr)

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα