Λουκέτο στο Ραδιομέγαρο

17:07 11/6/2013 - Πηγή: TNSite


Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης, μετά τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, γεγονός που εκτιμάται ότι ανοίγει τον δρόμο για προσωρινό λουκέτο στην ΕΡΤ.

Η Πράξη δημοσιεύτηκε την ώρα που τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ εκφράζουν την αντίθεσή

τους στο ενδεχόμενο να κλείσει - έστω και προσωρινά - η Δημόσια Τηλεόραση.

Για το θέμα υπήρξε χθες τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι του μετέφεραν τη διαφωνία τους.

Όλα τα σενάρια οδηγούν σε λουκέτο

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το σενάριο που κυριαρχούσε μέχρι και χθες τα μεσάνυχτα ήταν να καταληφθεί το Ραδιομέγαρο από δυνάμεις της αστυνομίας έτσι ώστε να κλείσει η δημόσια Ραδιοτηλεόραση και να ανοίξει εκ νέου την 1η Σεπτεμβρίου με διαφορετική δομή.

Το σενάριο απορρίφθηκε όταν διαπιστώθηκε το πολιτικό κόστος από τη μία και ο μεγάλος κίνδυνος να υπάρξει σωρεία δικαστικών προσφυγών από την άλλη. Από το πρωί της Τρίτης και μέχρι τις 14.00 το Μαξίμου είχε καταλήξει στο δεύτερο σενάριο που προβλέπει την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για το κλείσιμο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με προοπτική επαναλειτουργίας με άλλη εταιρεία και με δομή που θα απαρτίζεται από 750 μόνο εργαζόμενους. Φαίνεται πως αυτό είναι το τελικό σενάριο που οδηγεί στη δραστική μείωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ οι οποίοι σήμερα είναι 2.500 σε όλες τις βαθμίδες, τις διοικήσεις, κεντρικές-περιφερειακές, της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μεσάνυχτα αναμένεται να πέσει το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης.

Εν αναμονή δηλώσεων Κεδίκογλου

Στο πλαίσιο που προαναφέρθηκε και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί σε ανακοινώσεις που θα υιοθετούν το σενάριο διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ, με παράλληλη απόλυση των 2/3 του συνολικού προσωπικού της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κεδίκογλου θα κάνει δηλώσεις στις 17.00.

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι

Σε περιφρούρηση του κτηρίου της ΕΡΤ έχουν προχωρήσει από το μεσημέρι οι εργαζόμενοί της, οι οποίοι αντιδρούν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει - μεταξύ άλλων - το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Στις 18.00, οι εργαζόμενοι - δημοσιογράφοι και τεχνικοί- έχουν προγραμματίσει νέα συνέλευση, για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ οι δημοσιογράφοι δήλωσαν πως θα βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο όλο το 24ωρο, προκειμένου να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα