Νίκη της Κεντροαριστεράς στις ιταλικές δημοτικές εκλογές

17:29 11/6/2013 - Πηγή: TNSite

Στην πόλη της Κατάνης, την δεύτερη του νησιού σε αριθμό κατοίκων, εκλέγεται δήμαρχος ο κεντροαριστερός πρώην υπουργός εσωτερικών Έντσο Μπιάνκο, με το 50,6% των ψήφων. Ο απερχόμενος κεντροδεξιός δήμαρχος Ραφαέλε Στανκανέλι συγκέντρωσε το 36,6% και η Λίντια Αντόρνο του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) εξασφαλίζει μόλις 3,3%.

Στην Μεσίνα ο κεντροαριστερός υποψήφιος Φελίτσε Καλαμπρό συγκεντρώνει ποσοστό 50,2%. Η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Ο κεντροδεξιός αντίπαλός του δεν ξεπερνά το 18,5% ενώ η υποψήφια του M5S λαμβάνει μόλις το 2,8% των ψήφων.

Στην

Σικελία την τελευταία δεκαετία η κεντροδεξιά παράταξη κέρδιζε άνετα, ενώ στις τελευταίες περιφερειακές και βουλευτικές εκλογές το κίνημα του Γκρίλο είχε συγκεντρώσει ένα 20% των ψήφων.

Στην πόλη των Συρακουσών όπως και στην Ραγκούζα η κεντροαριστερά εξασφαλίζει σαφές προβάδισμα, αλλά για την εκλογή του δημάρχου θα πρέπει να διεξαχθεί δεύτερος γύρος σε δυο εβδομάδες. Μόνη θετική επίδοση, για το κίνημα του Γκρίλο το 15,6% που πέτυχε ο υποψήφιός του στην Ραγκούζα, χάρη στο οποίο θα μπορέσει να λάβει μέρος στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου.

"Η γενική πτώση του M5S είναι αποτέλεσμα των επιλογών του Γκρίλο, ο οποίος, όπως ξέρουμε, σε εθνικό επίπεδο δεν επέτρεψε τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με το Δημοκρατικό Κόμμα και τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις", σχολίασε ο κεντροαριστερός περιφερειάρχης της Σικελίας, Ροζάριο Κροτσέτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα