Ξεκινά το 3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας!

01:55 5/9/2013 - Πηγή: TNSite

To 3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (1-10 Σεπτεμβρίου, Ίδρυμα Κακογιάννη, Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Μπετόν 7, Χώρος Τέχνης Ασωμάτων), μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τις πρόσφατες συναρπαστικές εξελίξεις στην κινηματογραφική γραφή, συστήνοντας ανεξάρτητες παραγωγές και νέα ταλέντα, από όλο τον κόσμο.

Εξήντα πρεμιέρες από 35 χώρες και 120 ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα συνθέτουν τον βασικό κορμό της φετινής διοργάνωσης,

που εμπλουτίζεται με αφιερώματα σε Έλληνες σκηνοθέτες, workshops, βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από το Tόκιο αλλά και το «Πρώτο πανόραμα Οικολογικών και Επιστημονικών τανιών» (σε συνεργασία με το Wildlife Vaasa Festival της Φινλανδίας και το Wildlife Conservation Film Festivals, Νέα Υόρκη ΗΠΑ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τίζερ: Ο Τζέιμς Φράνκο διασκευάζει Κόρμακ ΜακΚάρθι!

Ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικά φιλμ, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ και βίντεο αρτ αποτελούν τις ενότητες στον κύκλο προβολών. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί νέοι σκηνοθέτες δημιούργησαν τις δικές τους ταινίες ειδικά για το φεστιβάλ. Οι διοργανωτές τιμούν φέτος τη μνήμη δύο καλλιτεχνών που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας, τον Λευτέρη Βογιατζή, με την προβολή της ταινίας «Ακροπόλ» του Παντελή Βούλγαρη και την σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη. Ειδικά αφιερώματα θα πραγματοποιηθούν και για τον σκηνοθέτη Θανάση Ρεντζή αλλά και από το Edge Hill Univercity.

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 συμμετέχει στο 3o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας φιλοξενώντας μια σειρά προβολών από το διαγωνιστικό μέρος την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 17:00).

Το φεστιβάλ εγκαινιάζει την ενότητα «Γνωριμία με ταινίες μικρού μήκους γνωστών σκηνοθετών» όπου θα προβληθούν ταινίες των Δημήτρη Αθανίτη, Γιάννη Μαρούδα και Μιχάλη Γαλανάκη (Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου (21:30).

Επίσης, το Beton7 θα φιλοξενήσει την έκθεση «Ψηφιακές Επιτοίχιες Γραφές» σε επιμέλεια Βασιλικής Κάππα (με τους Βαρβάρα Σπυρούλη, Ελένη Ζόχντη-Μπλέτση, Αλεξάνδρα Περρή, Γιώργο Παντούλα, Δημήτρη Ψωμοδότη) και ένα αφιέρωμα στην ζωγράφο Ελένη Μπότσιου.

Η έκθεση θα παρουσιάσει ένα μεγάλο φάσμα διαδρομών μέσα στον χώρο του Ψηφιακού Πολιτισμού προσπαθώντας να διερευνήσει τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει ένα έργο Ψηφιακό και να καταδείξει ότι δεν είναι πάντα το μέσο αλλά η πρόθεση του έργου (1 έως 14 Σεπτεμβρίου).

Πληροφορίες: αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ: www.aidff.com . Kέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7: Πύδνας 7, (στάση Μετρό Κεραμεικός ) Βοτανικός, τηλ. 210-7512625. Το φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

clickatlife.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα