Βόλος: Διαγωνισμός για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων σε τρεις ακτές

14:29 22/5/2013 - Πηγή: TNSite
Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων αλλά και καντινών σε τρεις ακτές του Δήμου Βόλου προχωρά η δημοτική αρχή, ενώ εκτιμάται ότι η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο θα κυμανθεί μεταξύ πέντε και έξη ευρώ. Παράλληλα, αν ζητηθεί, θα παραχωρηθεί με απευθείας ανάθεση, ο χώρος της ακτής μπροστά από τα καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο του δήμου, στο μήκος της προβολής του κάθε καταστήματος, έναντι τιμήματος που θα ορίσει η Κτηματική Υπηρεσία και θα εισπράττει ο δήμος ενώ το 20% θα το αποδίδει στο δημόσιο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην ΕΡΑ

Βόλου ο δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης, από φέτος δεν πρόκειται ο δήμος να συνεχίσει την πολιτική παρελθόντων ετών, να τοποθετεί ομπρελοκαθίσματα παντού στην παραλία, των Αλυκών π.χ., για να χρησιμοποιούνται δωρεάν από τους πολίτες. Κι αυτό γιατί στην ουσία αυτό ελάχιστα ίσχυε, αφού οι καταστηματάρχες στην πλειοψηφία τους, πίεζαν τον πολίτη φορτικά να πάρει έναν καφέ ή ένα αναψυκτικό και καρπούνταν το αντίτιμο, χωρίς να έχει έσοδα ο δήμος. «Από φέτος, εμείς δεν θα τοποθετήσουμε ομπρέλες και καθίσματα σε καμία ακτή. Αν σε κάποια ακτή όπως π.χ .των Αλυκών, κάποιος καταστηματάρχης ζητήσει χώρο στην παραλία, θα του παραχωρηθεί απευθείας ο χώρος στην προβολή του καταστήματός του, έναντι αντιτίμου ανά τετραγωνικό που θα ορίσει η Κτηματική. Στη συνέχεια, αν εκείνος επιθυμεί να παραχωρήσει τα ομπρελοκαθίσματα δωρεάν ή έναντι αντιτίμου είναι δικό του θέμα. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι πολίτες δεν επωφελούνταν από την πολιτική του δήμου, αλλά οι καταστηματάρχες».

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του δήμου, ετοιμάζει τους φακέλους του διαγωνισμού για την εκμίσθωση χώρου 400 τ.μ. στην ακτή της Ν. Αγχιάλου, μπροστά από τις υπό αξιοποίηση δημοτικές εκτάσεις, 180 τ.μ. στην ακτή Χρυσής Ακτής Παναγιάς και 250 τ.μ. στην ακτή του Αγίου Στεφάνου, καθώς και τριών καντινών αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι ο πλειοδότης μπορεί να καλύψει μόνο το 50% της εκμισθωμένης επιφάνειας, το άλλο είναι διάδρομοι κλπ. Οι φάκελοι θα αποσταλούν στην Κτηματική για έγκριση και ορισμό τιμής ανά τετραγωνικό και στη συνέχεια θα έλθει η προκήρυξη για έγκριση από την Οικονομική Υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα