Τα ιστορικά κτήρια-φαντάσματα στο κέντρο της Αθήνας

15:15 20/1/2014 - Πηγή: TNSite
Η κρίση που περνάει η χώρα μας έχει αφήσει τα σημάδια της σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Φυσικά, η εικόνα της πρωτεύουσας δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτή τη μιζέρια που καθημερινά καταλαμβάνει όλο και περισσότερους πολίτες.

Και ενώ όλοι όσοι διασχίζουν το κέντρο της Αθήνας βλέπουν καθημερινά τα εμπορικά καταστήματα των κεντρικών δρόμων να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, λιγότεροι είναι εκείνοι που προσέχουν τα ιστορικά νεοκλασικά

κτήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν αφεθεί στην… τύχη τους.

Και μπορεί μερικά να έχουν αξιοποιηθεί ως εμπορικά καταστήματα ή γραφεία τραπεζών ή ακόμα και πρεσβειών ξένων χωρών, όμως, τα περισσότερα παραμένουν εγκαταλελειμμένα εδώ και καιρό. Άλλα έπεσαν θύματα πυρκαγιών και εμπρησμών από τις ταραχές των τελευταίων ετών με αποτέλεσμα να ρημάζουν μέρα με τη μέρα.

Καλυμμένα με λαμαρίνες για να εμποδίζουν την πρόσβαση στο εσωτερικό τους και κάποια με σκαλωσιές για τον κίνδυνο να καταρρεύσουν τμήματά τους βρίσκονται για να μας θυμίζουν το πέρασμα της χώρας από την ευημερία στην οικονομική κρίση.

Τα ξενοδοχεία «Μπάγγειον» και «Μέγας Αλέξανδρος» στην Ομόνοια, το νεοκλασικό που φιλοξενούσε τον κινηματογράφο Αττικόν στη Σταδίου, θύμα των ταραχών της 12ης Φεβρουαρίου του 2012, αλλά και άλλα κτήρια πραγματικά θυμίζουν «φαντάσματα».

Τα άλλοτε επιβλητικά κτήρια, πραγματικά κοσμήματα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, σήμερα είναι εντελώς παρατημένα ενώ κάποια από αυτά περιμένουν την επόμενη σεισμική δόνηση που θα τους δώσει το «σπρώξιμο» που χρειάζεται για να καταρρεύσουν αφού είναι φανερό ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος αλλά κυρίως η έλλειψη χρηματοδότησης δεν αφήνουν αυτή τη δύσκολη περίοδο ελπίδα για την αποκατάσταση και την αξιοποίησή τους.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα