Τα δύσκολα Χριστούγεννα του Erick Munoz

14:51 24/12/2013 - Πηγή: TNSite
Κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του Erick Munoz. Ο 33χρονος από το Τέξας βλέπει την έγκυο γυναίκα του να ζει με μηχανική υποστήριξη και ζητεί να την αφήσουν να «φύγει», όπως και η ίδια θα ήθελε, παρότι αυτό θα κοστίσει και τη ζωή του αγέννητου παιδιού του.

Η 33χρονη Marlise δεν ανέκτησε τις αισθήσεις της από την ημέρα που έπαθε εμβολή, το Νοέμβριο, και ο ίδιος τη βρήκε να κείτεται στο πάτωμα της κουζίνας, στην 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της.

Το έμβρυο έχει κανονικό καρδιακό παλμό αν και δεν μπορεί να διαγνωστεί τι βλάβες μπορεί να έχει υποστεί από το διάστημα

που δεν οξυγονωνόταν ο εγκέφαλος της μητέρας, μέχρι να βρεθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας, εξηγεί η Daily Mail, οι γιατροί πρέπει να κάνουν κάθε τι δυνατό για τη ζωή ενός αγέννητου μωρού, όπως το αυτό της οικογένειας Munoz και παρά την τραγωδία της μητέρας του.

Έτσι τα χέρια και των γιατρών και του Εrick είναι δεμένα.

«Δεν συμφωνώ με το νόμο αυτό», λέει ο ίδιος χαζεύοντας τις φωτογραφίες της γυναίκας του και του ενός έτους γιου τους Mateo. «Είναι ήδη πολύ δύσκολο να παρακαλάς να σταματήσει να λειτουργεί το σώμα της ίδιας σου της γυναίκας».

Ο Erick και η Marlise ήταν νοσηλευτές, είχαν δει αρκετά στη δουλειά τους κι έλεγαν πως δεν θα ήθελαν ποτέ να ζουν συνδεδεμένοι με ένα μηχάνημα.

Σε κάθε περίπτωση η Marlise και το αγέννητο μωρό της θα μείνουν σε μηχανική υποστήριξη όσο χρειαστεί ώστε να κριθεί ασφαλής η γέννηση του μωρού με καισαρική τομή- μεταξύ των 24 και των 28 εβδομάδων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα