Iron Maiden: Βρήκαν τους πειρατές , έπαιξαν για αυτούς και βγήκαν κερδισμένοι

14:22 24/12/2013 - Πηγή: TNSite

Από το 2003 έως το 2009 το ένα τρίτο του συνόλου των δισκοπωλείων στην Αμερική έβαλε λουκέτο, κάτι που μεταφράζεται σε 3.700 καταστήματα.

Μοναδικό "φωτεινό" σημείο, η επιβραδυντική τάση του φαινομένου από το 2008. Στην Αγγλία τα πράγματα είναι χειρότερα, με το 70% των δισκοπωλείων να έχουν εξαφανιστεί μέσα στην τελευταία δεκαετία.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες μπάντες που διαχειρίζονται το πρόβλημα με έναν μοναδικό τρόπο. Η Growth Intelligence συγκεντρώνει δεδομένα αγγλικών εταιρειών για να τους προσφέρει στη συνέχεια μία σε πραγματικό χρόνο απεικόνιση του πώς λειτουργούν.

Τα

στατιστικά της είχαν συγκεντρωθεί στη λίστα με τις 1.000 εταιρείες που εμπνέουν τη Βρετανία. Σε αυτή τη λίστα υπήρχαν έξι επιχειρήσεις που εκπροσωπούσαν τον μουσικό τομέα, μεταξύ των οποίων και εκείνη που διαχειρίζεται τα δικαιώματα των Iron Maiden.

Η Musicmetric πάλι ειδικεύεται στα στατιστικά της μουσικής βιομηχανίας, συγκεντρώνοντας στοιχεία από συζητήσεις στα social media μέχρι και την κίνηση στο δίκτυο BitTorrent.

"Έχοντας απεικόνιση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο βοηθά τους ανθρώπους στο να παίρνουν αποφάσεις και μπορείς έτσι να αξιοποιήσεις στο μέγιστο την αξία των θαυμαστών σου.

Οι καλλιτέχνες θα μπορούσαν να πουν "κλέβουν τη μουσική μας εδώ, ας κάνουμε κάτι γι' αυτό" ή "είμαστε δημοφιλείς εδώ, ας δώσουμε μια συναυλία", σημειώνει ο Gregory Mead, CEO της εταιρείας.

Στην περίπτωση των Iron Maiden παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση κίνησης στη νότια Αμερική. Τα δεδομένα έδειξαν ακόμα ότι η Βραζιλία, η Βενεζουέλα, το Μεξικό, η Κολομβία και η Χιλή ήταν ανάμεσα στις 10 πρώτες χώρες με τους περισσότερους followers του συγκροτήματος στο Twitter.

Παρατηρήθηκε όμως πως υπήρχε τεράστιο ποσοστό κίνησης BitTorrent στη νότια Αμερική και κυρίως τη Βραζιλία. Από το να στείλουν τους δικηγόρους τους, οι Iron Maiden επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό σε περιοδείες στη νότια Αμερική τα τελευταία χρόνια. Μία μάλιστα από τις συναυλίες τους κινηματογραφήθηκε για το ντοκιμαντέρ "Flight 666".

Άλλωστε, οι θαυμαστές δεν μπορούν να "κατεβάσουν" μία συναυλία ή ένα t-shirt. Το αποτέλεσμα ήταν οι συναυλίες τους να είναι sold out. Μόνο η συναυλία στο Σάο Πάολο συγκεκριμένα τους απέφερε 1,58 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι Iron Maiden παράλληλα αύξησαν και τους online θαυμαστές τους, κερδίζοντας μέσα σε ένα χρόνο περισσότερους από 3,1 εκατομμύρια social media fans.

Πηγή: citeworld

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα