Ανάλυση 17ης αγωνιστικής

14:43 24/12/2013 - Πηγή: TNSite

Η καλύτερη ενδεκάδα της 17ης αγωνιστικής

Η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια ιδιαίτερη έκπληξη, παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο κυρίως στα ματς του Σαββάτου και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού εναντίον της Ξάνθης, σημειώθηκαν όμορφα τέρματα και οι ομάδες πάνε σε μια διακοπή δύο εβδομάδων για να γυρίσουν για τη τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Στην Κρήτη ο Ό.Φ.Η. έχει κάνει μεγάλη πρόοδο

στα χέρια του Σα Πίντο και παρουσιάζει κάθε εβδομάδα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο. Στα πρόσωπα των Κάλαϊτζιτς – Μπούρμπου – Παπάζογλου έχει βρει η ομάδα τους ηγέτες που ήθελε και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Ο Παναιτωλικός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό σε ένα ακόμη παιχνίδι και έδειξε να έχει πρόβλημα στο οργανωτικό κομμάτι, αφού απείλησε ελάχιστα την αντίπαλη εστία.

Ατρόμητος και Πανθρακικός έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και χάρισαν ωραίο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν καλή κυκλοφορία, ο Καραμάνος, αλλά δεν έβρισκαν ελεύθερους διαδρόμους προς τα καρέ του Πανθρακικού που αμυνόταν πολύ καλά. Κατάφεραν να προηγηθούν, αλλά μετά το γκολ δεν πίεσαν όπως σε άλλα παιχνίδια με αποτέλεσμα ο Πανθρακικός να κερδίζει μέτρα και με το δίδυμο Κάσες – Ίγκορ να φθάσει στην ισοφάριση, αφού ξεδίπλωσε μια πολύ αντεπίθεση. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονται με σύστημα 3 – 5 – 2 έχοντας στην επίθεση τους δύο προαναφερθέντες παίκτες που έχουν ταιριάξει απόλυτα και προκαλούν πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Παρ” όλα αυτά ο Ατρόμητος συνέχισε να προσπαθεί και η είσοδος του Ναπολεόνι άλλαξε τη μορφή του αγώνα, ο Ιταλός βρήκε χώρους, έδωσε μεγαλύτερη ταχύτητα στην επίθεση και μοίρασε δύο ασίστ στους συμπαίκτες του (Καραμάνο και Παπαδόπουλο) που πέτυχαν τα νικητήρια γκολ.

Στη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός δε συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στον Απόλλωνα και έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τον πρώτο γύρο κερδίζοντας με 5 – 0. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, αφού υπήρχε αγώνας μόνο μέχρι το 25ο λεπτό, σημείο όπου προηγήθηκε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τα τρία πρώτα γκολ από στημένες φάσεις, χωρίς να έχουν κάποια ολοκληρωμένη επίθεση προς την αντίπαλη εστία, αυτό το γεγονός έριξε πολύ την ψυχολογία των γηπεδούχων που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε περισσότερο την ένταση και με την είσοδο των Σαβιόλα – Ιμπαγάσα δημιουργούσε όποτε ήθελε ευκαιρία, χαρίζοντας όμορφο θέαμα και πετυχαίνοντας δύο ακόμα γκολ μετά από πολύ καλή ομαδική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι άφησαν το παιχνίδι στην ουσία μετά και την αποβολή του Κανακούδη και σκέφτονται ήδη το παιχνίδι με τον Άρη που θα κρίνει πάρα πολλά στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στη Τούμπα ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε μια ακόμη νίκη παίζοντας καλά όμως μόνο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα πετυχαίνοντας 2 γκολ σε λίγα λεπτά διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν αργοί στο τρόπο ανάπτυξης τους, δεν είχαν πολύ κίνηση και γενικά πήγαν το παιχνίδι σε πολύ αργό τέμπο. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε μόνο με αντεπιθέσεις να πετύχει κάτι, έβγαλε κάποιες ευκαιρίες παρ” όλα αυτά δείχνει εκτός έδρας πολύ κακό πρόσωπο.

Στα παιχνίδια της Τρίπολης και του Ο.Α.Κ.Α. υπήρξαν δύο ισοπαλίες χωρίς τέρματα με τις ομάδες να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στις χειμερινές διακοπές. Στη Τρίπολη η Βέροια επέβαλλε το ρυθμό της, προσπάθησε να πετύχει τέρμα μέσω των αντεπιθέσεων, έβγαλε ευκαιρίες, αλλά ο Μπαργκάν ήταν ο μοιραίος, αφού έχασε όλες τις καλές στιγμές που του παρουσιάστηκαν. Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να σπάσει την αμυντική γραμμή της Βέροιας και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αλλάξει ρυθμό στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι έκαναν κάποιες ευκαιρίες, αλλά δε δικαιολόγησαν σε κανένα σημείο το χαρακτηρισμό του φαβορί της αναμέτρησης. Στην αναμέτρηση της Καλλονής με τον Εργοτέλη οι δύο αντίπαλοι έμειναν στο 0 – 0 με το τελικό αποτέλεσμα να αποτυπώνει ακριβώς ότι έγινε στο τερέν. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι, αλλά δεν είχαν πολύ καλές τελικές προσπάθειες για να μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Η Καλλονή χρειάζεται επειγόντως ξεκούραση για να μπορέσει να βρει και πάλι την ισορροπία της και να δει καλύτερα τη συνέχεια.

Στα Χανιά ο Πλατανιάς έκανε πολύ μεγάλη νίκη εναντίον του Πανιωνίου παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν πολύ την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και έκλεισαν τον αντίπαλό τους στο μισό γήπεδο κερδίζοντας συνεχώς κόρνερ και φάουλ και εκδήλωναν πολλές επιθέσεις κυρίως από την πλευρά του Μπέλιτς απ” όπου προήλθε και το γκολ. Ο Πανιώνιος δεν έπαιξε καθόλου καλά και απείλησε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς να πετύχει κάτι καλό.

Στη Λεωφόρο Παναθηναϊκός και Ξάνθη έπαιξαν ένα ανοικτό παιχνίδι προσφέροντας ωραίο θέαμα και όμορφα γκολ. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, είχε καλή κυκλοφορία, έτρεξε αρκετά, δεν αγχώθηκε που βρέθηκε πίσω στο σκορ και γύρισε το παιχνίδι, ενώ αν ήταν πιο καλός στη τελική προσπάθεια θα είχε πετύχει κι άλλα γκολ. Η Ξάνθη, ενώ προηγήθηκε δεν μπόρεσε να κρατήσει πολύ την μπάλα και να παγώσει το ρυθμό κερδίζοντας χρόνο για το προβάδισμά της και δέχτηκε γρήγορα την ισοφάριση. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι φιλοξενούμενοι βγήκαν περισσότερο στην επίθεση, διεκδίκησαν την ισοφάριση, αλλά ο Κοτσόλης τους την αρνήθηκε.

Στα Γιάννινα έγινε ένα παιχνίδι που κυρίαρχο στοιχείο ήταν η δύναμη και ο εκνευρισμός. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα τις λιγοστές ευκαιρίες που έκαναν και έφθασαν σε μια νίκη βυθίζοντας περισσότερο τον Άρη. Ο Άρης χρειάζεται περισσότερο καθαρό μυαλό και ψυχραιμία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του πρωταθλήματος.

MVP της αγωνιστικής ήταν ο Αμπέιντ που έκανε πάρα πολύ καλό παιχνίδι, ενώ πέτυχε και δύο τέρματα. Ήταν πολύ ουσιαστικός στις κινήσεις του, έδειξε μεγάλη διάθεση, ενώ ήταν και αρκετά ομαδικός. Καλύτερο τέρμα ήταν αυτό του Ανδρέα Σάμαρη που πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα στην κίνηση μετά από κόρνερ του Τσόρι. Ο Σάμαρης γύρισε ωραία το κορμί του και με εσωτερικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο απέναντι γάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα