Συγκινημένος παραιτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας

16:05 13/11/2013 - Πηγή: TNSite
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ράντ ανακοίνωσε την παραίτησή του από το κοινοβούλιο της χώρας του στο τέλος της εβδομάδας. Συγκινημένος ο Ραντ είπε πως υπάρχει μια στιγμή στη ζωή κάθε πολιτικού που η οικογένειά του τού λέει «φτάνει πια».

Ο πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε πως στο τέλος της εβδομάδας θα αποχωρήσει. Χρειάστηκε αρκετές φορές να σταματήσει την ομιλία του για να μπορέσει να συγκρατήσει τη συγκίνησή του και να συνεχίσει αν και κάποια στιγμή ξέσπασαν γέλια στην αίθουσα, όταν είπε πως δεν θα ήταν κακό λίγο τζιν.

Ο Ραντ είχε πρωτοεκλεγεί το 1998 και έγινε πρωθυπουργός το 2007. Το 2010 έχασε την πρωθυπουργία από την συνάδελφό του στους Εργατικούς Τζούλια Γκίλαρντ. Τον Ιούνιο διεκδίκησε εκ νέου την προεδρία και την κέρδισε αλλά το Σεπτέμβριο έχασε από τον Τόνι Άμποτ.

«Η απόφαση που πήρα δεν ελήφθη εύκολα, ειδικά με δεδομένο το μεγάλο δεσμό που έχω με την κοινότητα που εκπροσωπώ εδώ και 15 χρόνια», τόνισε και ευχαρίστησε τους Αυστραλούς πολίτες που τον εξέλεγαν στη θέση του πρωθυπουργού.

«Το να υπηρετήσω την Αυστραλία από τη θέση του πρωθυπουργού ήταν για μένα μεγάλη τιμή, την οποία φέρουν πολύ λίγοι στην ιστορία της χώρας μας», πρόσθεσε, «για το μέλλον εύχομαι ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση να τα πάνε καλά, γιατί εύχομαι η Αυστραλία να τα πάει καλά».

«Η πρωθυπουργία αυτής της Κοινοπολιτείας δεν είναι εύκολη, είναι η πιο δύσκολη δουλειά στη χώρα», σημείωσε, «υπάρχουν αμέτρητες προσδοκίες ενώ οι πόροι είναι καθορισμένοι».

Η αποχώρησή του θα φέρει εκλογές στην περιφέρειά του για την ανάδειξη του διαδόχου του στο Κοινοβούλιο, αναμέτρηση που, σύμφωνα με το «The Australian», οι εργατικοί θα χάσουν.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα