Στη διαστημική μας γειτονιά βρίσκεται ο κομήτης της χιλιετίας!

14:57 13/11/2013 - Πηγή: TNSite

Στη διαστημική μας γειτονιά βρίσκεται ο κομήτης ISON που κατευθύνεται προς το κέντρο του ηλιακού συστήματος με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 377 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο!

Ο λεγόμενος «κομήτης του αιώνα» ή και «κομήτης της χιλιετίας» είναι ήδη αρκετά φωτεινός, ώστε να είναι ορατός με κιάλια ή με ένα μικρό ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όμως τις επόμενες εβδομάδες ο ISON θα εκπέμπει αρκετό φως ώστε να μπορούμε να τον δούμε ακόμη και με γυμνά μάτια μέσα στη νύχτα.

Το πρακτορείο Reuters

και η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Space.com αναφέρουν ότι τώρα ο παγωμένος κομήτης διασχίζει τον αστερισμό της Παρθένου. Σύντομα όμως θα ξεπαγώσει για τα καλά, αφού στις 28 Νοεμβρίου αναμένεται να φτάσει στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του προς τον καυτό Ηλιο, σε απόσταση περίπου 1,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από αυτόν (το ένα εκατοστό της απόστασης της Γης από τον Ηλιο).

Καθώς ο ISON πλησιάζει προς τον Ηλιο, χιλιάδες ερασιτεχνικά και επαγγελματικά τηλεσκόπια στρέφονται πάνω του για να δουν αν θα επιβιώσει από τη στενή επαφή του με το άστρο μας, οπότε η θερμοκρασία του κομήτη αναμένεται να ανέβει στους 2.760 βαθμούς Κελσίου.

Espressonews.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα