Στη «φάκα» μέλος σπείρας διακίνησης παράνομων μεταναστών

16:43 5/11/2013 - Πηγή: TNSite
Συνελήφθη προχθές τα ξημερώματα στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., ένα άτομο, μέλος σπείρας διακίνησης παράνομων μεταναστών, και 13 αλλοδαποί μετανάστες, εκ των οποίων οι 11 υπήκοοι Συρίας και δύο από τη Σομαλία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού εντόπισαν ένα ύποπτο όχημα τύπου βαν σταθμευμένο και προχώρησαν στον έλεγχό του. Οι 13 μετανάστες που επέβαιναν, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν,

αλλά ακινητοποιήθηκαν, ενώ ο ημεδαπός οδηγός παραδέχθηκε ότι είχε αναλάβει τη μεταφορά των μεταναστών σε παράκτια περιοχή πλησίον της Ηγουμενίτσας και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ο συλληφθείς είναι μέλος σπείρας διακίνησης παράνομων μεταναστών με συγκεκριμένο ρόλο την μεταφορά τους. Η μεταφορά των μεταναστών θα γινόταν σε παράκτια περιοχή πλησίον της Ηγουμενίτσας, όπου άλλα μέλη της σπείρας θα αναλάμβαναν την περαιτέρω προώθησή τους στην Ιταλία. Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 2.000-3.000 ευρώ.

Αναζητούνται δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, συνεργοί του συλληφθέντα, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση των μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα