Σαμαράς: Στόχος μας να εξαντλήσουμε την τετραετία και να αποφύγουμε νέα μέτρα

13:57 25/6/2013 - Πηγή: TNSite

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για καλύτερο συντονισμό, υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των πολιτικών εταίρων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο, πρέπει να κάνει σε λίγο χρόνο όσα δεν έχουν γίνει δεκαετίες" και τόνισε πως "υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας".

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η εξάντληση της τετραετίας είναι προϋπόθεση για σταθερότητα μέσα στη χώρα. Όπως είπε, σταθερότητα σημαίνει

σταθερός προσανατολισμός στην Ευρώπη και καλύτερος συντονισμός στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς, δήλωσε αναλυτικά:

Στόχος της κυβέρνησης είναι και παραμένει η εξάντληση της τετραετίας. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να υπάρξει σταθερότητα μέσα στη χώρα.

Η σταθερότητα είναι δύο φορές απαραίτητη πλέον γιατί η Ελλάδα αναβαθμίζεται μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον.

Σταθερότητα σημαίνει επίσης σταθερός προσανατολισμός μέσα στην Ευρώπη, μεταρρυθμίσεις και καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να γίνουν ομαλά και με τόλμη όλες οι αλλαγές για να βγούμε ενισχυμένοι από την κρίση.

Οφείλουμε να φέρουμε εις πέρας όλες τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να φτάσουμε στη μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, μέσα σε λίγα χρόνια πρέπει να κάνουμε όσα δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Χρειάζεται καλύτερος συντονισμός. Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του. Όμως βασική και υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία του τόμου. Μας ενώνει κοινή ευθύνη απέναντι στον τόπο.

Όλα αυτά εκφράζονται στην σύνθεση της νέας αυτής κυβέρνησης. Μέσα στις επόμενες μέρες πρέπει να ολοκληρώσουμε τις λεπτομέρειες για τη νέα δόση του δανείου. Πρέπει να τρέξουν οι προετοιμασίες για την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. και να πιάσουμε τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για να έρθει η ανακούφιση τον επόμενο χρόνο.

Προτεραιότητες μας:

-ανάκαμψη, επενδύσεις, αποφυγή νέων μέτρων, νέες θέσεις εργασίας για τους νέους, αναβάθμιση της χώρας γεωπολιτικά

-να διορθωθούν οι αδικίες και να στηριχθούν τα ασθενή στρώματα

-αποκατάσταση της ασφάλειας του πολίτη

-απώτερη προτεραιότητα να εκκινήσουν οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές

-προχωράμε σε επικαιροποίηση της προγραμματικής μας σύγκλισης.

-Κοινός στόχος, στενότερη συνεργασία και συντονισμός.

-Κοινός αντίπαλος η ακυβερνησία.

-Κοινή μας βάση να πάμε μπροστά.

Και κοινή μας θέληση να στηριχθούμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της κοινωνίας, ακόμα και εκείνες που δεν είναι τώρα στην κυβέρνηση.

Δεν θα αφήσουμε το παρελθόν να μας διαιρέσει. Θέλουμε να δώσουμε προοπτικές στη νέα γενιά. Δεν έχουμε καμιά άλλη επιλογή από το να πετύχουμε", κατέληξε.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός έδωσε στους υπουργούς τις βασικές κατευθύνσεις, ενώ παρουσίασε και τους βασικούς άξονες της νέας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, το πλήρες κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των δύο κομμάτων θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα