Παπασταθόπουλος: Αν χάσουμε όλα θα είναι χάλια

01:14 19/11/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της OYEΦΑ τονίζει ότι στο μυαλό των Ελλήνων διεθνών εν' όψει Ρουμανίας βρίσκεται μόνο το όνειρο της συμμετοχής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Όπως τόνισε ο αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, έπειτα από τη ρεβάνς της Τρίτης δεν υπάρχει αύριο στην προκριματική φάση και έτσι η ομάδα θα πρέπει να τα δώσει όλα.

Αναλυτικά:

Για το τι κρίνεται στα μπαράζ: "Παίζουμε πάντα για να κερδίζουμε. Θα ήταν ιδανικό να κρατήσουμε την εστία μας ανέπαφη την Παρασκευή εντός έδρας. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι αναμετρήσεις.

Θα είναι πολύ δύσκολες, σαν τελικοί. Δεν υπάρχει αύριο μετά την Τρίτη. Ή θα προκριθούμε και όλα θα είναι τέλεια, ή θα αποκλειστούμε και όλα θα είναι χάλια. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το δεις. Ωστόσο ελπίζω ότι θα είμαστε οι νικητές".

Για τη Ρουμανία: "Η Ρουμανία είναι μία τεχνική ομάδα, που στηρίζεται περισσότερο στο ταλέντο παρά στην τακτική. Εννοείται όμως ότι από τη στιγμή που έφτασε στα πλέι-οφ, είναι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και μία υπολογίσιμη αντίπαλος".

Για το αν έχει σημασία η σειρά των αγώνων: "Δεν έχει σημασία αν παίζεις το πρώτο ματς εντός ή εκτός. Τέσσερα χρόνια πριν είχαμε το πρώτο μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ απέναντι στην Ουκρανία εντός. Φέραμε 0-0 και μετά κερδίσαμε εκτός παίρνοντας το εισιτήριο για τη Νότιο Αφρική. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος, όποιο και αν είναι το γήπεδο".

Για την Ελλάδα ως 'ομάδα του 1-0': "Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που παίζουμε στην επίθεση, γιατί έχουμε το ταλέντο να κάνουμε πολλά περισσότερα και οι παίκτες που έχουμε μπροστά το αποδεικνύουν. Σκοράρουν συνεχώς στα πρωταθλήματά τους και πρέπει να μεταφέρουν αυτή τη φόρμα τους στην Εθνική. Φυσικά είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από τους συμπαίκτες του στον σύλλογο σε αυτούς στην Εθνική. Ελπίζω ότι απέναντι στη Ρουμανία θα πετύχουμε όσα γκολ δεν πετύχαμε στον όμιλο".

Για το τι σημαίνει να παίξει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας: "Είναι μία μοναδική διοργάνωση που όλοι θέλουν να ζήσουν, ακόμα και σαν θεατές, πόσο μάλλον σαν παίκτες. Θα τα δίνω όλα σε καθημερινή βάση για να βελτιωθώ και να έχω τέτοιες ευκαιρίες. Αξίζουν τις θυσίες και την προσπάθεια χρόνων. Επίσης, το να παίξεις Μουντιάλ στη Βραζιλία, έναν τόσο εμβληματικό τόπο για το ποδόσφαιρο, είναι κάτι παραπάνω από ιδιαίτερο. Κανένας από εμάς δεν έχει παίξει ποτέ εκεί, προσωπικά δεν έχω πάει καν στη χώρα. Ελπίζω ότι θα κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας και να παίξουμε στη Βραζιλία το επόμενο καλοκαίρι"

News

Keywords
Τυχαία Θέματα