Θεσσαλονίκη: Απόπειρα αυτοκτονίας για τη διαθεσιμότητα από διοικητικό υπάλληλο του ΑΠΘ

22:40 18/11/2013 - Πηγή: TNSite

«Η αναταραχή και η ψυχική κατάπτωση οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που οδηγούν μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, φαινόμενο που είχαμε σήμερα στο ΑΠΘ» κατήγγειλε ο Ιωάννης Παντής

Ακόμα και απόπειρα αυτοκτονίας προκάλεσε η ανακοίνωσή τη Δευτέρα των προσωρινών πινάκων από το ΑΣΕΠ των δοικητικών υπαλλήλων για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Την καταγγελία αυτή έκανε ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Ιωάννης Παντής.

«Η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί, η ένταση, η θλίψη, η απογοήτευση και η ψυχική κατάπτωση οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που οδηγούν μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, φαινόμενο που είχαμε σήμερα στο ΑΠΘ αλλά και σε οργή, θυμό και σε κανιβαλισμό με αποτέλεσμα τη πλήρη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού στο πανεπιστήμιο. Προφανώς φαίνεται ότι εκεί στόχευε και το Υπουργείο Παιδείας» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ. «Πρέπει αυτή η αυτοκαταστροφική διαδικασία να επανεκτιμηθεί και να σταματήσει εδώ. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά να σταματήσει εδώ» κατέληξε ο κ. Παντής

-

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι λίστες μοριοδότησης γεγονός που έφερε αναστάτωση στους χώρους των πανεπιστημιών. Σε δηλώσεις του

στο alterthess ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Παντής κάνει λόγο για "πελατειακά" και "αδιαφανή" κριτήρια στη διαδικασία και ζητά να σταματήσει τώρα. Την ίδια στιγμή κάνει αναφορά σε ένα δυστυχές περιστατικό, απόπειρας αυτοκτονίας που έλαβε χώρα σήμερα στο ΑΠΘ.

"Η διαθεσιμότητα- απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ και των άλλων 7 πανεπιστημίων της χώρας συνδυάστηκε με την εγκληματική αδιαφορία του Υπουργείου ως προς τη διαδικασία με τελικό αποτέλεσμα την ανακοίνωση λιστών μοριοδότησης βασιζόμενων σε αδιαφανή, πελατειακά, ανισότιμα και χωρίς τεκμηρίωση κριτήρια. Φαίνεται ότι η πολιτεία ούτε να σχεδιάσει σωστά τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις δεν μπορεί" δήλωσε ο κ. Παντής.

"Η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί, η ένταση, η θλίψη, η απογοήτευση και η ψυχική κατάπτωση οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που οδηγούν μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, φαινόμενο που είχαμε σήμερα στο ΑΠΘ αλλά και σε οργή, θυμό και σε κανιβαλισμό με αποτέλεσμα τη πλήρη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού στο πανεπιστήμιο. Προφανώς φαίνεται ότι εκεί στόχευε και το Υπουργείο Παιδείας" προσέθεσε.

"Πρέπει αυτή η αυτοκαταστροφική διαδικασία να επανεκτιμηθεί και να σταματήσει εδώ. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά να σταματήσει εδώ" υπογράμμισε.

Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί του Παν. Αθηνών

Δυο νέες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως το τέλος της εβδομάδας αποφάσισε ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος παρατείνουν την απεργία τους για 11η εβδομάδα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο θέμα της διαθεσιμότητας.

Η απεργία θα γίνει με βάση το σχετικό πλαίσιο των προηγούμενων εβδομάδων της, δηλαδή με περιφρούρηση όλων των εισόδων των Ιδρυμάτων, ώστε να μην εισέρχονται σ΄αυτά φοιτητές ή καθηγητές στα αμφιθέατρα τους.

Παράλληλα, ζητούν και από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος που συνεδριάζει το μεσημέρι να καλύψει την απόφασή τους για νέα απεργία.

Θα συνεδριάσει, όμως, για να καλύψει ή όχι την απόφαση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων της Αθήνας και η Ομοσπονδία τους.

Απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεών τους θα πάρουν εντός της ημέρας και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Απειλές Αρβανιτόπουλου

Από την πλευρα του, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι τα Πανεπιστήμια που είναι κλειστά θα ανοίξουν και το εξάμηνο θα σωθεί.

Σε συνέντευξή του στον Real FM έχει δηλώσει ότι η λειτουργία των πανεπιστημίων θα ανατεθεί στην αστυνομία και όποιος παρεμποδίζει την πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας θα συλλαμβάνεται.

«Αυτή τη στιγμή, βάσει του νόμου, αν συμβαίνουν παραβατικές πράξεις, δεν μπορεί να συμβεί τίποτε άλλο από αυτό που συμβαίνει σε όλη την επικράτεια, δηλαδή τήρηση του νόμου» δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι τόσο η απεργία όσο και οι καταλήψεις συνιστούν παραβατικές πράξεις.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ακόμη ότι «αν παρεμποδιστεί η είσοδος (καθηγητών και φοιτητών) από τον οποιονδήποτε, θα αναλάβει η αστυνομία», επιβεβαιώνοντας παράλληλα και το ενδεχόμενο συλλήψεων

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας σε σημερινή του συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν χρωστάνε σε τίποτα οι φοιτητές και οι οικογένειές τους να υφίστανται αυτόν τον αποκλεισμό από τον ναό της δημοκρατίας και της γνώσης που είναι τα πανεπιστήμια».

seleo

Keywords
Τυχαία Θέματα