Οι δουλειές του σπιτιού …δεν μας αδυνατίζουν!

21:50 29/10/2013 - Πηγή: TNSite

Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι τόσο επίπονες ώστε να συνυπολογίζονται ως ώρες άσκησης μέσα στην εβδομάδα, υποστηρίζει νέα μελέτη. Ερευνητική ομάδα από τα Πανεπιστήμια του Άστερ, Σέφιλντ Χάλαμ και του Γολβερχάμπτον , ρώτησε 4.500 ενήλικες σχετικά με τα επίπεδα της δραστηριότητάς τους , αν ασχολούνται με κάποιο άθλημα ή αν γυμνάζονται συστηματικά, καθώς και τη διατροφή τους , το κάπνισμα και τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην δραστηριότητα που κάνουν που σχετίζεται με την φροντίδα του σπιτιού.

Από

τα αποτελέσματα της μελέτης διαπιστώθηκε, ότι το 36% των συμμετεχόντων που απάντησαν ότι είχαν κάποια σωματική δραστηριότητα, αναφερόντουσαν σε μία καθημερινή δεκάλεπτη ενασχόληση με τις δουλείες του σπιτιού. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που υπολόγιζαν τις δουλειές του σπιτιού ως άσκηση , είχαν περισσότερα κιλά, συγκριτικά με εκείνους που έκαναν μία "επίσημη" γυμναστική.

Οι ειδικοί εξήγησαν ότι ως άσκηση πρέπει να υπολογίζονται οι δραστηριότητες που κάνουν την αναπνοή πιο γρήγορη και τη καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα.

"Η οικιακή εργασία είναι σωματική δραστηριότητα και κάθε σωματική δραστηριότητα θα πρέπει να αυξάνει θεωρητικά το ποσό των θερμίδων που δαπανώνται . Αλλά βρήκαμε ότι η οικιακή εργασία ήταν αντιστρόφως ανάλογη με το βάρος, γεγονός που υποδηλώνει ότι είτε οι άνθρωποι υπερεκτιμούν το ποσό της σωματικής δραστηριότητας που κάνουν με τις δουλειές του σπιτιού , ή τρώνε πάρα πολύ για να αντισταθμίσουν τις θερμίδες που έχασαν" δήλωσε η καθηγήτρια Μαρί Μέρφυ, από το Πανεπιστήμιο του Άστερ , η οποία ηγήθηκε της μελέτης.

Ωστόσο οι ερευνητές συμβουλεύουν ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από το τίποτα , και είναι καλό να υπάρχει μια ενθάρρυνση ακόμα και στην ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού σε άτομα που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες ή να πάνε στο γυμναστήριο.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα