Ο καλός ύπνος προστασία για την καρδιά!

16:57 4/7/2013 - Πηγή: TNSite

Θέλετε γερή καρδιά; Τότε κοιμηθείτε καλά και αρκετά! Ολλανδοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως επτά ή περισσότερες ώρες ύπνου προστατεύουν την καρδιά!

Η έρευνα των επιστημόνων του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας & Περιβάλλοντος της Ολλανδίας και του πανεπιστημίου Βαγκενίγκεν, αποδεικνύει πως η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο περιορισμός του αλκοόλ και του καπνίσματος μειώνουν τους θανάτους από έμφραγμα ή εγκεφαλικό, αλλά η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αυτό το υγιεινό στιλ ζωής συνδυάζεται με επαρκή ύπνο τα βράδια.

Οι ειδικοί μελέτησαν για 10 χρόνια τις

περιπτώσεις άνω των 14.000 ανδρών και γυναικών. Έως το τέλος της μελέτης περίπου 600 άτομα είχαν εμφανίσει καρδιαγγειακά προβλήματα και 129 είχαν πεθάνει.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε πως οι θάνατοι ήταν λιγότεροι σε όσους ασκούνταν, έκαναν σωστή διατροφή, δεν έπιναν, δεν κάπνιζαν και παράλληλα κοιμούνταν καλά και αρκετά. Όσοι ακολουθούσαν σωστή διατροφή, άσκηση, όχι αλκοόλ και κάπνισμα, είχαν κατά μέσο όρο 57% μικρότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια και 67% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Όσοι όμως, επιπλέον, κοιμούνταν και τουλάχιστον επτά ώρες το βράδυ, είχαν 65% μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και 83% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό!

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα