Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι μάς απογειώνει με το τρέιλερ του «The Wind Rises»

01:57 7/8/2013 - Πηγή: TNSite

Ένα τετράλεπτο χορταστικό, μαγικό και ακατάληπτο τρέιλερ από το υπέροχο καρτουνίστικο σύμπαν του Χαγιάο Μιγιαζάκι έρχεται στις οθόνες μας και πραγματικά δε χρειάζεται να ξέρει κανείς γιαπωνέζικα για να το εκτιμήσει.

Η πρώτη ταινία που δημιουργεί ο Ιάπωνας μετρ του animation μετά το «Ponyo» του 2008 άρχισε την προωθητική της καμπάνια με ένα φανταστικό artwork (δείτε το παρακάτω στο γκάλερι), στη συνέχεια ήλθε το πρώτο τίζερ από το θρυλικό στούντιο Ghibli και τώρα αυτό το έξοχο τρέιλερ

έρχεται να ξετυλίξει οπτικά και μουσικά για τους χαμένους στη μετάφραση φαν μια τρυφερή ιστορία με φόντο το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τατσούο Χόρι και στο μάνγκα κόμικ του ίδιου του σκηνοθέτη.

Η πλοκή εμπνέεται από τη ζωή του Τζίρο Χορικόσι, του ανθρώπου που σχεδίασε το πολεμικό αεροσκάφος Zero, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στο βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ, το συμβάν που σηματοδότησε την είσοδο της Αμερικής στον πόλεμο. Η ταινία μόλις έκανε πρεμιέρα στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, αλλά ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη διανομή της σε Αμερική και Ευρώπη.

Στα 72 του ο Μιγιαζάκι εξακολουθεί να μαγεύει με τις εικόνες του, αλλά και με το πάθος που αντιμετωπίζει την τέχνη του, επενδύοντας με λυρισμό και εικαστική ομορφιά ένα κεφάλαιο από την ιστορία της αεροπορίας. Δείτε το χορταστικό βίντεο και χαθείτε στις εικόνες, τη μουσική και τη … μετάφραση.

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα