Η Νάταλι Πόρτμαν σκηνοθετεί μια «Ιστορία Αγάπης και Σκότους»

01:57 7/8/2013 - Πηγή: TNSite

Το έργο του κατ’ επανάληψη υποψηφίου για το Νομπέλ Λογοτεχνίας Άμος Οζ «A Tale Of Love And Darkness» που ουσιαστικά πρόκειται για τα απομνημονεύματα του διάσημου Ισραηλινού συγγραφέα ετοιμάζεται να μεταφέρει στην οθόνη η Νάταλι Πόρτμαν με την ιδιότητα της σκηνοθέτιδος. Έχοντας περάσει από μια ευρεία γκάμα διαφορτικών ρόλων κι έχοντας δοκιμάσει τη θέση της παραγωγού, η γλυκιά Νάταλι ακολουθεί τα βήματα πολλών συναδέλφων της που στρέφονται παράλληλα με την καριέρα τους μπροστά από την κάμερα και στη σκηνοθεσία.

Σε

αυτό το ντεμπούτο (αν δεν υπολογίσουμε μερικές μικρού μήκους απόπειρες – μεταξύ άλλων κι ένα απόσπασμα από το «New York I love you») η Πόρτμαν επέλεξε να επαναφέρει μια μεταφορά, την οποία σχεδίαζε από το 2007, αλλά έκτοτε είχε αφήσει στο «ψυγείο». Σήμερα διαβάζουμε ότι από το Σεπτέμβρη μεταβαίνει στο Ισραήλ για να αναζητήσει τοποθεσίες για τα γυρίσματα της ταινίας, σε μια διασκευή του ημερολογίου του Οζ, που επιμελήθηκε η ίδια και για την οποία έχει την έγκριση του βραβευμένου συγγραφέα.

Η «Ιστορία Αγάπης και Σκότους», όπως κυκλοφορεί στα ελληνικά το βιβλίο από τον Καστανιώτη, επικεντρώνεται στις αφηγήσεις ενός φαντασιόπληκτου παιδιού που κάποτε θα γίνει συγγραφέας, του τραγικού γάμου των γονιών του καθώς και στην ιστορία της παράξενης, για τα μάτια ενός παιδιού, γέννησης ενός κράτους. Γύρω από τον κεντρικό αυτό πυρήνα βρίσκονται οι μεγάλες μεταναστεύσεις, οι μεγάλες ιδέες, για μεγάλα αδιέξοδα του 20ού αιώνα, αλλά και τα προσωπικά τραύματα που αφήνει μερικές φορές η Ιστορία στις ψυχές των ανθρώπων.

Μυθιστόρημα ποικίλων αποχρώσεων, που άλλοτε γίνεται επικό σαν μουσική συμφωνία και άλλοτε χαμηλόφωνο και τρυφερό σαν παιδική εξομολόγηση, η Ιστορία αγάπης και σκότους θεωρείται το αριστούργημα του μεγάλου Ισραηλινού φιλειρηνιστή συγγραφέα και ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα της εποχής μας. Η Πόρτμαν αναμένεται να αναλάβει και κάποιο ρόλο στην ταινία – αδιευκρίνιστο ακόμα- ενώ απομένει να δούμε πώς η παραγωγή αυτή θα κινηθεί από πλευράς χρηματοδότησης, ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα