Ο Αλέξανδρος Αβρανάς υποψήφιος για το Χρυσό Λέοντα της Βενετίας!

02:29 26/7/2013 - Πηγή: TNSite

Απέναντι σε τεράστια ονόματα όπως αυτά του Τέρι Γκίλιαμ, του Στίβεν Φρίαρς, του Τζέιμς Φράνκο και του Χαβιέ Ντολάν στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα βρεθεί και ένα ελληνικό, αυτό του Αλέξανδρου Αβρανά, του 35χρονου σκηνοθέτη που με την πρώτη του μεγάλου μήκους, «Without», κέρδισε επτά βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2008.

Με τη δεύτερη ταινία του, «Miss Violence», ο Αβρανάς παραθέτει ένα σχόλιο για την δομή και τη λειτουργία

της ελληνικής οικογένειας: η εντεκάχρονη Αγγελική πηδά από το μπαλκόνι την ημέρα των γενεθλίων της, με ένα χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό της. Και ενώ η αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες προσπαθούν να ανακαλύψουν τα αίτια της αυτοκτονίας, η οικογένεια της Αγγελικής επιμένει πως ήταν ατύχημα.

Ποιό είναι το μυστικό που η μικρή Αγγελική πήρε μαζί της; Γιατί η οικογένειά της επιμένει στην προσπάθεια να την «ξεχάσει» και να συνεχίσει τη ζωή της; Αυτές τις απαντήσεις αναζητούν οι άνθρωποι από τις κοινωνικές υπηρεσίες όταν επισκέπτονται το τακτοποιημένο σπίτι της οικογένειας.

Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να τους προδώσει, μέχρις ότου ο μικρότερος αδερφός της Αγγελικής φέρνει στο φως κατά λάθος ενδείξεις που θα συντρίψουν τον καλογυαλισμένο κόσμο της οικογένειας, αναγκάζοντάς τα μέλη της να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με όσα τόσα χρόνια, έκρυβαν. Ένας-ένας θα λυγίσουν, έως ότου τελικά η βία και πάλι θα προσφέρει τη λύση, διατηρώντας την οικογένεια ενωμένη και το μυστικό ασφαλές.

«Αυτό που θέλει να πει η ταινία είναι πολύ απλά ότι συμβαίνουν πάρα πολλά πράγματα στον γύρω κόσμο, ακόμη και στο δίπλα διαμέρισμα και κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να κάνει κάτι για αυτό» δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας στο cinemag.gr σε παλιότερη συνέντευξή του.

«Η αυτοκτονία του κοριτσιού είναι η αφορμή για να αποδειχτεί ότι ακόμη κι ένα τέτοιο γεγονός δεν ήταν ικανό για να κάνει κάποιον μέσα από την οικογένεια να αντιδράσει σε ένα κατεστημένο, ένα κοινωνικό στάτους. Όλοι θέλουν να επαναστατήσουν αλλά εν τέλει κανείς δεν επαναστατεί, γιατί όλοι θέλουν να έχουν κάποιον από πάνω τους, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.»

Με την Faliro House και τον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο, τον άνθρωπο πίσω από πολλά νέα ελληνικά αλλά και ξένα («Πριν τα Μεσάνυχτα», «Only Lovers Left Alive») φεστιβαλικά διαμάντια, στην παραγωγή μαζί με την Plays2place Productions, τον Βασίλη Χρυσανθόπουλο και τον Αλέξανδρο Αβρανά, το «Miss Violence» βασίζεται σε ένα σενάριο του ίδιου του σκηνοθέτη και του Κώστα Περούλη.

Αυτή είναι η δεύτερη ελληνική παρουσία του Φεστιβάλ, αφού μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι η ταινία «Alienation», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Χρήστος Στέργιογλου, θα προβληθεί στο τμήμα Venice Days.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας κλείνει φέτος τον εβδομηκοστό χρόνο ζωής του και θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου – διαβάστε εδώ περισσότερα για το διαγωνιστικό πρόγραμμα.

«Miss Violence»

Παίζουν: Θέμης Πάνου, Ρένη Πιττακή, Ελένη Ρουσσινού, Σίσσυ Τουμάση, Καλλιόπη Ζωντανού, Μαρία Σκουλά, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Χλόη Μπολώτα, Νίκος Χατζόπουλος, Μηνας Χατζησάββας, Μαρία Καλλιμάνη, Κώστας Ανταλόπουλος, Βάσω Ιατροπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Χρήστος Λούλης, Αννα Κουτσαφτίκη, Γιώτα Φέστα, Γιώργος Συμεωνίδης,Μάρθα Μπουζιούρη

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Αβρανάς
Σεναριο: Αλέξανδρος Αβρανάς, Κώστας Περούλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ολυμπία Μυτιληναίου
Ηχοληψία: Νίκος Μπουγιούκος
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη, Θανάσης Δεμίρης
Κοστουμια: Δέσποινα Χειμωνά
Μακιγιάζ: Ιωάννα Συμεωνίδη, Μαιρη Σταυρακάκη, Apollonia B.
Μοντάζ: Νίκος Χελιδονίδης
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Post Production 2|35

Executive Producer: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος
Παραγωγός: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Παραγωγή: Faliro House Productions, Plays2place Productions

Ρωμανός Αργυρόπουλος-Ιωάννου

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα