Κβαντικός υπερ-πολογιστής από την Google και τη Νasa

16:30 17/5/2013 - Πηγή: TNSite

Υπερ-υπολογιστής θα λειτουργεί 3.600 φορές γρηγορότερα από τους συμβατικούς

Επένδυση-μαμούθ από την Google για την κατασκευή ενός υπερ-υπολογιστή, ο οποίος θα χρησιμοποιεί κβαντική φυσική προκειμένου να λειτουργεί 3.600 φορές πιο γρήγορα από τους συμβατικούς υπολογιστές. Συγκεκριμένα η αμερικανική εταιρεία γνωστοποίησε πως θα επενδύσει 15εκατομμύρια δολάρια, περίπου 11,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ονέος υπερ-υπολογιστής θα διαθέτει διπλό

επεξεργαστή D-Wave και σύμφωνα μετις εκτιμήσεις των ειδικών, θα μπορεί να λύσει εξαιρετικά δύσκολαμαθηματικά προβλήματα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Θα τοποθετηθεί στιςεγκαταστάσεις της NASA στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική υπηρεσίαδιαστήματος συμμετέχει και αυτή από κοινού με την Google στο όλοεγχείρημα.

Τοπείραμα της Google και της NASA με την κατασκευή του νέουυπερ-υπολογιστή αποσκοπεί κυρίως στην πρόοδο της έρευνας σχετικά με τηντεχνητή νοημοσύνη. Με λίγα λόγια, η ικανότητα ενός υπερ-υπολογιστή ναλειτουργεί 3.600 φορές πιο γρήγορα από τους αντίστοιχους συμβατικούς,σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πολύ πιθανόν να του επιτρέψει ναδέχεται ανθρώπινες φωνητικές εντολές και να δίνει απαντήσεις σεπολυσύνθετα ερωτήματα.

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα