Ηττα από Μπάρτσα και τελικός στη Βαρκελώνη για τον ΠΑΟ

23:35 18/4/2013 - Πηγή: TNSite

Μέσω... Βαρκελώνης θα διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός το εισιτήριο για το Λονδίνο και το F4 της Euroleague, καθώς ηττήθηκε 60-70 από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του στο κορυφαίο καρέ της διοργάνωσης.

Οι Καταλανοί ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά και παίρνουν ξανά στα δικά τους χέρια το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά και τον τίτλο

του φαβορί. Κατώτεροι των προσδοκιών οι πράσινοι, που "έσπασαν" τα καλάθια από τα 6 και 75.

Α Γ Ω Ν Α Σ: Ο Πασκουάλ είχε δείξει τις διαθέσεις του, αναφορικά με την άμυνά του, από το 3ο ματς, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά την άμυνα ζώνης από το τζάμπολ!

Ο Παναθηναϊκός "κόλλησε" στην επίθεση (άστοχα τρίποντα), με μοναδικό τρόπο διάσπασης της ζώνης το "τάισμα" του Σόφο, ο οποίος με δύο γκολ φάουλ πέτυχε τους έξι από τους 10 πόντους του Τριφυλλιού στη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Ασορτί ήταν η εικόνα και στην πράσινη άμυνα με την Μπαρτσα να πετυχαίνει 20 πόντους και να κλείνει την πρώτη περίοδο στο +10 (20-10). Το ίδιο επιμέρους σκορ, αλλά από την... ανάποδη, είχε καταγραφεί στο ίδιο χρονικό σημείο στο ματς της Τρίτης!

Με τον Σάρας να αναλμαβάνει δράση η Μπάρτσα πήγε μέχρι το +11 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ωστόσο στο σημείο αυτό ήρθε η πράσινη αντίδραση. Ενα εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπράμος στον αιφνιδιασμό έβαλε στην... εξίσωση για τα καλά τον κόσμο, με τον Παναθηναϊκό να τρέχει 13-6 επιμέρους σκορ και να κλείνει το ημίχρονο, κρατώντας την επαφή του με το σκορ και την Μπαρτσελόνα (27-31), διαφορά μικρή, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Καταλανοί είχαν εννέα ριμπάουντ περισσότερα απ' ό,τι η ελληνική ομάδα.

Με καλάθι του Λάσμε στην έναρξη του δεύτερου μέρος, ο Παναθηναϊκός μείωσε στο καλάθι (29-31), αλλά στη συνέχεια κατέβηκε ο... γενικός! Με λάθος επιλογές στην επίθεση και με τον Τόμιτς να εκθέτει την πράσινη άμυνα σε τρεις περιπτώσεις, οι πράσινοι δέχτηκαν σερί 0-12, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο -14 (31-45) στα μισά της περιόδου!

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βρει λύσεις απέναντι στη ζώνη, αλλά ακόμα όταν οι παίκτες του (Διαμαντίδης, Μπράμος) βρήκαν τα "ανοικτά" τρίποντα, δεν ευστόχησαν. Αντίθετα, Λόρμπεκ και Χουέρτας... σημάδεψαν σωστά με αποτέλεσμα η Μπάρτσα να μπει στην τελευταία περίοδο με αέρα 13π. (51-38 / η διαφορά έφτασε έως και τους 16).

Το +13 έγινε πολύ γρήγορα +17, με το Τριφύλλι πλέον να βρίσκεται για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο και να αναζητά επί τους ουσίας ένα "θαύμα", ώστε να επανέλθει στο ματς.

Γίνονται θαύματα; Ματσιούλις και Μπράμος έσπασαν την "κατάρα" από τα 6 και 75 (ο ΠΑΟ είχε 1/15!) και με δύο "κολλητά" έριξαν τη διαφορά στους 10 πόντους, με το χρονόμετρο να σημαδεύει ακριβώς τα μισά της περιόδου. Ο Λάσμε έβαλε "φωτιά" στο ήδη... πυρακτωμένο ΟΑΚΑ, κλείνοντας τη ψαλίδα στου 8π. (52-60, 46'), αλλά ο Ναβάρο "εκτέλεσε" από το τρίποντο, κόβοντας τη φόρα των παικτών του Πεδουλάκη.

Κάπου εκεί κρίθηκε η αναμέτρηση, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού πάντως να προσφέρουν το θερμό τους χειροκρότημα και να ζητούν "διπλό στην Ισπανία"!

sport

Keywords
Τυχαία Θέματα