«Απαράδεκτα τα γεγονότα στη Μανωλάδα»

23:15 18/4/2013 - Πηγή: TNSite
Να αναλάβουν πρωτοβουλίες καταδίκης φαινομένων ανάλογων με αυτό της Μανωλάδας καλεί τους δημάρχους όλης της χώρας η ΚΕΔΕ με ψήφισμά της, με το οποίο, παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για «τα ήδη ανησυχητικά φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας που πλήττουν την ελληνική κοινωνία».

Το θέμα συζητήθηκε στο σημερινό ΔΣ, όπου ο πρόεδρος της Ένωσης, Κ. Ασκούνης, επισήμανε ότι «γεγονότα όπως αυτά είναι απαράδεκτα» και κάλεσε ειδικά τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής «να πάρουν θέση».

Η ΚΕΔΕ

με το ψήφισμά της εκφράζει τον «αποτροπιασμό» της για τα τραγικά γεγονότα και την οργή της για το γεγονός ότι επιστάτες τραυμάτισαν 29 αλλοδαπούς «επειδή απαιτούσαν το αυτονόητο, δηλαδή την αμοιβή τους για εργασία που προσφέρουν εδώ και έξι μήνες».

Η ΚΕΔΕ υπενθυμίζει ότι τα γεγονότα στη Μανωλάδα συνιστούν κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων «με θύματα αδύναμους και κυριολεκτικά απροστάτευτους συνανθρώπους μας, που επιπλέον βρίσκονται στη δυσχερή θέση να ζουν και να εργάζονται στη χώρα μας χωρίς νόμιμα έγγραφα».

Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι το συμβάν «παραπέμπει σε μορφές σύγχρονου δουλεμπορίου και στυγνής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα