Ηπατίτιδα C: C-αφορά. Μην την αγνοείς. Εξετάσου!

05:00 4/11/2013 - Πηγή: TNSite

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την ηπατίτιδα C είναι ότι το 80% των ατόμων που πάσχουν, δεν το γνωρίζει. Στην Ελλάδα περίπου 200.000 άνθρωποι πάσχουν.

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" επιχειρεί με έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την ηπατίτιδα C.

Με σύνθημα C-Αφορά, οι εθελοντές του συλλόγου ξεχύνονται σε διάφορες γωνιές της Αθήνας - και στη συνέχεια

σε πέντε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας – παίζοντας με την περιέργεια των περαστικών και προσκαλώντας τους να ενημερωθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" για τις ανάγκες της Ενημερωτικής Εκστρατείας για την Ηπατίτιδα C, αρχικά θα τοποθετήσει σε κεντρικά σημεία της Αθήνας ένα μεγάλο κίτρινο "C", το οποίο θα φέρει πάνω του το μήνυμα "Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 ασθενείς με ηπατίτιδα C και το 80% από αυτούς, δεν το γνωρίζει". Την ίδια στιγμή, με τη βοήθεια κινητής μονάδας, θα προσφέρει μία δωρεάν και γρήγορη εξέταση για τη νόσο, σε όσους το επιθυμούν. Στον χώρο όπου θα έχει τοποθετηθεί το διαφημιστικό γράμμα C – πρόκειται για μία κατασκευή 2 περίπου μέτρων, που σίγουρα θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των περαστικών – εθελοντές του συλλόγου θα πραγματοποιήσουν και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού. Παράλληλα, για έναν μήνα (29 Οκτωβρίου - 29 Νοεμβρίου 2013) θα προβάλλεται από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, σχετικό κοινωνικό μήνυμα με τη σημασία της ενημέρωσης για αυτήν την (όχι και τόσο σπάνια τελικά) νόσο.

Στόχος της Ενημερωτικής Εκστρατείας, όπως τόνισε στη Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του "ΠΡΟΜΗΘΕΑ", είναι η ενημέρωση και η παράλληλη προτροπή προς το ευρύ κοινό, να προχωρήσει σε εξέταση για την Ηπατίτιδα C.

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει στο τέλος Οκτωβρίου από την Αθήνα, όπου το γράμμα C θα τοποθετηθεί διαδοχικά, σε πέντε κεντρικά σημεία της πόλης. Η φιλοδοξία του "ΠΡΟΜΗΘΕΑ" είναι μέχρι το τέλος του 2014, να έχουν επισκεφτεί τουλάχιστον άλλες πέντε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων θα είναι η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Αλεξανδρούπολη, η Λάρισα και το Ηράκλειο.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα