Κίνα: Άναψαν τα καλοριφέρ κι έκλεισαν σχολεία και αεροδρόμια

04:00 4/11/2013 - Πηγή: TNSite

Άναψαν για πρώτη μέρα τα καλοριφέρ της κεντρικής θέρμανσης στην Κίνα και έκλεισαν σχολεία και αεροδρόμια λόγω της υψηλής ρύπανσης που πλήττει ειδικότερα της βορειοανατολικής Κίνας.

Οι αρχές αναγκάστηκαν να αλλάξουν και δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς.

Τα

επίπεδα συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων έφτασαν τα 1.000 ΡΜ2,5. Επίπεδα άνω των 300 θεωρούνται επικίνδυνα.

Άνθρωποι και κτίρια έχουν μεταβληθεί σε ακαθόριστες σκιές και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι οδηγοί αυτοκινήτων που θα παραβιάσουν σήμερα τους σηματοδότες δεν θα διωχθούν, αφού δεν διακρίνεται η διαφορά των χρωμάτων.

Το πρακτορείο αναφέρει ως αιτία του συναγερμού το γεγονός ότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα που άναψε η θέρμανση στην πόλη για τον χειμώνα. Η ορατότητα μειώθηκε στα δέκα μέτρα, ενώ το νέφος αναμένεται να παραμείνει στην πόλη για το επόμενο 24ωρο.

Η ποιότητα του αέρα στις κινεζικές πόλεις προκαλεί έντονη ανησυχία στην κινεζική ηγεσία καθώς ενισχύει την λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στα πολιτικά προνόμια και την αυξανόμενη ανισότητα στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα