Η «Νεράιδα» επέστρεψε στην Ύδρα

01:07 26/9/2013 - Πηγή: TNSite
Ένα πλοίο που έγραψε τη δική του ιστορία στα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού, επέστρεψε στη γνώριμη θάλασσα και πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στην Ύδρα.

Πρόκειται για το «Νεράιδα» του Γιάννη Λάτση, το οποίο μετέφερε ανώνυμους αλλά και επώνυμους επιβάτες στα νησιά του Αργοσαρωνικού μέχρι τη δεκαετία του ’70. Μια από τις πιο λαμπρές στιγμές της ιστορίας του περίφημου πλοίου, είναι αναμφίβολα η εμφάνισή του στην ταινία «Το Παιδί και το Δελφίνι».

Η «Νεράιδα» αγοράστηκε από τον Γιάννη Λάτση το 1949 και ένα χρόνο αργότερα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του στην Ύδρα,

παρουσία του μετέπειτα πρωθυπουργού Νικόλαου Πλαστήρα. Από τότε και για κάμποσα χρόνια, θα πραγματοποιούσε δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού αλλά και τη Μονεμβασιά και το Λεωνίδιο, ορισμένες ημέρες. Στο σαλόνι του βρέθηκαν προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου.

Επιπλέον, έκανε αρκετά περάσματα από ελληνικές και ξένες ταινίες με πιο αξιομνημόνευτη την εμφάνισή του στο «Το Παιδί και το Δελφίνι» με τη Σοφία Λόρεν, το 1957.

Η ιστορία του όμως δεν τελείωσε με την απόσυρσή του, καθώς σήμερα γίνεται το πρώτο πλωτό μουσείο της χώρας! Μετά από επισκευές, αλλά και την επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων, το πλοίο έλαβε άδεια και στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ένα 15νθημερο ταξίδι στους παραδοσιακούς του προορισμούς. Η «Νεράιδα» αγκυροβολεί στα λιμάνια για κάποιες μέρες, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να το επισκεφτούν.

Πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην Ύδρα, απ’ όπου προέρχονται και οι παρακάτω φωτογραφίες…

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα