Προβληματική θεωρεί την κατάσταση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας

01:00 26/9/2013 - Πηγή: TNSite
Προβληματική είναι η κατάσταση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, αναφέρει σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι το μερίδιο της βιομηχανίας στο ΑΕΠ της Ευρώπης μειώθηκε από το 15,5% που ήταν πριν από ένα χρόνο στο 15,1% το καλοκαίρι του 2013.

Όπως Ενώ τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν σημειώσει πρόοδο στη βελτίωση του περιβάλλοντος των επιχειρήσεων, των εξαγωγών και της αειφορίας τους, εξακολουθούν να υφίστανται

πολλά προβλήματα. Η σύγκλιση των πλέον ανταγωνιστικών βιομηχανικών χωρών και των χωρών με μέτριες επιδόσεις έχει σταματήσει, ενώ το κόστος της ενέργειας αυξάνεται σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη, συμβάλλοντας έτσι στην αποβιομηχάνιση της Ευρώπης. Μεγάλα εμπόδια αποτελούν επίσης, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, η πρόσβαση στη χρηματοδότηση και η πτώση των επενδύσεων σε όλα σχεδόν τα κράτη μέλη.

Η Επιτροπή επισημαίνει ακόμη ότι για να αρχίσει και πάλι να ακμάζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία πρέπει να βελτιωθούν σημαντικά οι επιδόσεις της δημόσιας διοίκησης καθώς και η διασύνδεση των σχολείων με τις επιχειρήσεις. Θα πρέπει επίσης να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την ώθηση της καινοτομίας προς την αγορά.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα