Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

15:33 22/4/2013 - Πηγή: TNSite

H σύνταξη της ληξιαρχικής πράξης θανάτου της ΑΕΚ είχε αρχίσει το καλοκαίρι.

Μία ομάδα ερειπιώνας, δίχως τη στοιχειώδη επάνδρωση με έμπειρους παίκτες που θα έπαιρναν από το χεράκι τα «μωρά» που κατέκλυσαν ξαφνικά το ρόστερ.

Συνεχίστηκε η... καταγραφή των αιτίων θανάτου και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε καταχωρίστηκε η σπασμωδική απομάκρυνση του Λίνεν (έστω και αν έκανε κι αυτός τα λάθη του) και η αυτοκαταστροφική εισβολή στο

ΟΑΚΑ στο ματς με τον Πανθρακικό. Το χθεσινό γκολ του Γιαννούλη ήταν απλώς η τελευταία σφραγίδα στο πιστοποιητικό.

Απαρίθμησα και την περασμένη εβδομάδα τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα που συντελέστηκαν στον «πλανήτη» ΑΕΚ από την εποχή Τροχανά κι εντεύθεν, οπότε δεν χρειάζεται να τα πάρω ένα προς ένα και την επομένη της αποτυχίας της «Ενωσης» να παίξει τα (όποια) ρέστα της εναντίον του Ατρομήτου.

Εξάλλου, όσοι παρακολουθούν την ΑΕΚ, τα ξέρουν. Ούτε θα σταθώ, όμως, στα -πράγματι- σπαραξικάρδια ενσταντανέ, με τους κλαμένους «κιτρινόμαυρους». Γιατί πάντα γι' αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ένα κλισέ: επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς.

Στον «Δικέφαλο» μπορούν να στεναχωρηθούν, είναι απόλυτα κατανοητό, αλλά δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν μόνο αυτό. Ο κλαυθμηρισμός από μόνος του δεν οδηγεί πουθενά. Δεν είναι ο πρώτος μεγάλος σύλλογος μίας χώρας που υποβιβάζεται. Εχουν προηγηθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μίλαν, η Ντόρτμουντ, η Ρέιντζερς, ένα σωρό ομάδες.

Αυτό που οφείλουν στον «Δικέφαλο» είναι ν' ανασυγκροτήσουν το μέγεθος που λέγεται ΑΕΚ. Να μην πετάξουν τα ολέθρια σφάλματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια, αλλά να τα κρατήσουν ως οδοδείκτη, για το τι πρέπει ν' αποφύγουν στην πορεία της ανάκαμψης.

Της υγιούς ανάκαμψης. Διότι η επιστροφή της ΑΕΚ κάποια στιγμή στα «σαλόνια» είναι αυτονόητη. Το θέμα είναι σε τι βάσεις θα έχει χτιστεί η ομάδα. Ακόμη και να παρέμενε φέτος στη Super League, θα ήταν με μηχανική υποστήριξη κι αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει την προσοχή κανενός.

Ναι, η ΑΕΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με παρουσία στους «8» και των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων (πριν καταργηθεί το Κυπελλούχων). Ναι, η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιξε στην Ευρώπη και μετά από τα Χριστούγεννα (το 1965).

Ναι, η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος. Ομως, πρωτίστως πρέπει να το έχουν καλά χαραγμένο στο μυαλό τους οι «θεσμικοί», ή οι επώνυμοι. Ολοι εκείνοι από τους οποίους κρέμεται ο απλός ΑΕΚτζής, προκειμένου να δώσουν, επιτέλους, όραμα. Οραμα με πράξεις και όχι με κούφιες μεγαλοστομίες και πομφόλυγες.

Άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου απο sport-fm

Keywords
Τυχαία Θέματα