Ευθανασία σε φάλαινες που ξεβράστηκαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας

14:00 22/1/2014 - Πηγή: TNSite

Σε ευθανασία τουλάχιστον 20 μικρών φαλαινών που εξώκηλαν σε ακτή αναγκάστηκαν να προχωρήσουν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, καθώς δεν κατάφεραν να τις ξαναοδηγήσουν στα βαθιά.

Τα νεαρά θηλαστικά βγήκαν αποπροσανατολισμένα σε παραλία του Golden Bay την Τρίτη και για δύο ημέρες το Τμήμα Συντήρησης προσπαθούσε να τις ξαναοδηγήσει στον ωκεανό. Ωστόσο οι προσπάθεια των σωστικών αρχών απέτυχαν και έτσι, σήμερα, οι αρχές

αποφάσισαν να τις θανατώσουν, για να μην υποφέρουν περισσότερο.

"Είναι πραγματικά απογοητευτικό για όλους. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για δύο ημέρες και τελικά είχαμε αυτό το λυπηρό αποτέλεσμα" είπε ο υπεύθυνος του Τμήματος, John Mason.

Η περιοχή Golden Bay της Νέας Ζηλανδίας λέγεται ότι είναι μία από τις χειρότερες στον κόσμο για τις φάλαινες, που ξεβράζονται στις παραλίες. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι, περίπου 250 φάλαινες πιλότοι έχασαν τη ζωή τους εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Copyright © 2012 - 2014 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα