Λαβρόφ: Να δοθεί τέλος στην τραγική σύρραξη

13:41 22/1/2014 - Πηγή: TNSite
Να δοθεί τέλος στην τραγική σύρραξη και να αποτραπεί η επέκτασή της σε άλλες χώρες της περιοχής θεωρεί ως τον κύριο στόχο της ειρηνευτικής «Γενεύη 2» στο Μοντρέ της Ελβετίας ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Λαβρόφ κάλεσε τους «εξωτερικούς παράγοντες της κρίσης» να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας. Ο ρώσος υπουργός κάλεσε την εσωτερική συριακή αντιπολίτευση να συμμετάσχει σε ένα συριακό εθνικό διάλογο και είπε ότι το Ιράν, το οποίο δε παίρνει μέρος στη διάσκεψη πρέπει να συμμετάσχει σε ένα διεθνή

διάλογο.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο συριακό καθεστώς και την αντιπολίτευση δεν θα είναι «εύκολες ούτε γρήγορες», αλλά ότι φέρουν το βάρος μιας «ιστορική ευθύνη».

Από την πλευρά του ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είπε ότι σε καμία περίπτωση ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία. Ο Κέρι πρόσθεσε ότι ο 'Ασαντ δεν θα έχει ποτέ πια νομιμοποίηση για να κυβερνήσει και υπογράμμισε ότι η ειρηνευτική διάσκεψη του Μοντρέ θα είναι μια «σκληρή και περίπλοκη διαπραγμάτευση».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα