«Δύσκολη η υλοποίηση του σχεδίου μεταβίβασης του ΤΑΙΠΕΔ σε ξένη εταιρεία»

12:07 30/8/2013 - Πηγή: TNSite
Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την υλοποίηση ενδεχόμενου σχεδίου για μεταβίβαση του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων σε ξένη εταιρεία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

«Η υλοποίηση του σχεδίου θα ήταν πολύ δύσκολη, εξαιτίας των αντιδράσεων στους κόλπους της εύθραυστης κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά- χωρίς καν να αναφερθούμε στην αντιπολίτευση,

τους συνδικαλιστές και την κοινωνία η οποία έχει υποστεί πλήγμα από την λιτότητα», αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επικαλούμενη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η εφημερίδα αναφέρει ότι το σχέδιο μεταβίβασης του ΤΑΙΠΕΔ σε ξένα χέρια καταγράφεται σε μια σειρά εγγράφων και μελετών, χωρίς ωστόσο να θεωρείται βέβαιο ότι θα πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα.

Σύμφωνα με τους New York Times, το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, καθώς η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους για το 2013.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, στα τέλη του 2012, το Eurogroup Working Group, είχε ζητήσει από τον μηχανισμό ESM να ετοιμάσει μια αναφορά με πιθανούς τρόπους για τη βελτίωση της προσπάθειας αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε χθες εκπρόσωπος του ESM, η έκθεση επικεντρώνεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο θα καταστούν πιο ελκυστικά για τους επενδυτές τα ακίνητα προς αποκρατικοποίηση.

Παρά το γεγονός ότι η αναφορά δεν έχει λάβει προς το παρόν κάποια επίσημη πολιτική στήριξη, τα συμπεράσματά της αναμένεται να βοηθήσουν ώστε να τεθεί το πλαίσιο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές μόλις επιστρέψει στην Αθήνα η Τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα