Στα φαβορί του Ευρωμπάσκετ κατατάσσει την Εθνική ο Κλέιζα

11:52 30/8/2013 - Πηγή: TNSite
Στα φαβορί για το Ευρωμπάσκετ κατατάσσει την Εθνική ο Λίνας Κλέιζα.

Ο Λιθουανός σταρ μίλησε στο www.sport-fm.gr για τη δυναμική του ελληνικού συγκροτήματος, αλλά και την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, όπως και για την επικείμενη συνεργασία του με τον άλλοτε… αντίπαλο στα ντέρμπι «αιωνίων», Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά, η συνέντευξη

του Λίνας Κλέιζα:

-Μετά από μια βαριά ήττα από την Ελλάδα αντιδράσατε και νικήσατε εύκολα τη Βοσνία. Αυτό ήταν το πραγματικό πρόσωπο της Λιθουανίας;

«Κάναμε πολλά λάθη την Τετάρτη απέναντι στην Ελλάδα. Πρόκειται βέβαια για μία πολύ δυνατή ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες και συνοχή, ένα από τα φαβορί στη Σλοβενία, που έπαιζε και στην έδρα της, αλλά εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και το σκορ δεν αντικατοπτρίζει ούτε την εικόνα του αγώνα, ούτε τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Όταν κάνεις τόσα λάθη απέναντι σε μία τόσο ποιοτική ομάδα σαν την ελληνική, δεν μπορείς να διεκδικήσεις τη νίκη. Απέναντι στη Βοσνία ήμασταν βελτιωμένοι και κερδίσαμε, αλλά θέλουμε να παρουσιάζουμε καλό πρόσωπο και απέναντι σε ισχυρές ομάδες, όπως η ελληνική».

-Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η Λιθουανία στη Σλοβενία;

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πού θα φτάσουμε. Πριν δύο χρόνια στη χώρα μας χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία για κάτι καλό, αλλά δεν τα παρατάμε. Θα αρχίσει η διοργάνωση και παιχνίδι με παιχνίδι θα διαπιστώσουμε μέχρι πού θα μας βγάλουν οι δυνάμεις μας.

Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μπορεί να βρεθούμε σε ένα δύσκολο ματς σε πολύ καλή μέρα ή σε ένα εύκολο ματς να είμαστε εμείς κακοί. Σε ένα τόσο μεγάλο σε διάρκεια τουρνουά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει».

-Ποια πιστεύεις πως είναι τα φαβορί για τα μετάλλια σε αυτό το Ευρωμπάσκετ;

«Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο ή κάποιο μετάλλιο. Κατά τη γνώμη μου οι βασικές διεκδικήτριες είναι η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελλάδα. Όμως γενικά δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στο επίπεδο των ομάδων κι αυτό ακριβώς κάνει τη διοργάνωση αυτή πολύ ενδιαφέρουσα και απρόβλεπτη».

-Βλέπουμε πως μέρα με τη μέρα είσαι και σε καλύτερη κατάσταση μετά από μία δύσκολη περίοδο που πέρασες με έναν σοβαρό τραυματισμό…

«Νιώθω καλά. Παιχνίδι με παιχνίδι προσπαθώ να βρίσκω καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και να φορμάρομαι για το Ευρωμπάσκετ. Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα μου να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

-Πώς ένιωσες επιστρέφοντας σε ένα γήπεδο, το ΟΑΚΑ, που έχεις ζήσει πολλά παίζοντας με τον Ολυμπιακό ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, αλλά και του νέου σου προπονητή στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς;
«Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο συμφώνησα με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό δεν είχαμε πολλή επιτυχία σε αυτό το γήπεδο, αλλά ελπίζω να έχω την ευκαιρία να ξαναέρθω στο ΟΑΚΑ με τη νέα μου ομάδα και να έχουμε καλύτερη τύχη».

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα