«Δεν μπορούσα χωρίς το ποδόσφαιρο»

05:50 12/7/2013 - Πηγή: TNSite
Έτοιμος να φάει «σφαλιάρες», να κάνει τα λάθη του και μέσα από αυτά να μάθει, ούτως ώστε να αναδειχθεί σε μεγάλο προπονητή, εμφανίστηκε ο Γιάννης Γκούμας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο νέος τεχνικός της Πεύκης ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να ζήσει μακριά από τον χώρο του ποδοσφαίρου και γι’ αυτό το λόγο ξεκινά την προπονητική του καριέρα. Επιπλέον υπογράμμισε πως ο τρόπος προσέγγισης του αθηναϊκού συλλόγου ήταν αυτός που τον «κέρδισε» και είπε το «ναι» για να ηγηθεί των προσπαθειών του στη νέα Γ' Εθνική.

Αναλυτικά,

όσα είπε ο Γιάννης Γκούμας:

Για την νέα του καριέρα ως προπονητής: «Ήθελα να κάνω μια αποτοξίνωση, να ηρεμήσω, να αφήσω λίγο το ποδόσφαιρο για 2-3 χρόνια, απ’ όταν σταμάτησα ως παίκτης. Είδα, όμως, πως κάτι μου έλειπε. Δεν μπορούσα χωρίς αυτό. Πήγα σε κατάλληλες σχολές, πήρα διπλώματα και αποφάσισα να ασχοληθώ με την προπονητική. Τα έβαλα όλα κάτω, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το ποδόσφαιρο. Με αυτό έβγαλα το ψωμί μου και όλα αυτά τα χρόνια έχω πάρει πάρα πολλά. Ένα λιθαράκι να μου έχει μείνει από τους μεγάλους προπονητές που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ, πιστεύω πως θα πετύχω».

Για το ότι ανέλαβε την Πεύκη: «Η διοίκηση της ομάδας με αγκάλιασε, είδα ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Είναι ένα οργανωμένο σωματείο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οργανωτικό επίπεδο, σε σχέση με άλλες ομάδες. Σε δύο χρόνια πιστεύω πως θα ανέβουμε κατηγορία. Έχουμε υψηλούς στόχους. Αν έβλεπα πως η ομάδα δεν έχει υψηλούς στόχους, δεν θα δεχόμουν. Έχω μάθει να πρωταγωνιστώ και με αυτό στο μυαλό συνεχίζω τώρα την καριέρα μου ως προπονητής».

Για το ότι ξεκινά από… χαμηλά: «Κανένας προπονητής δεν είναι έτοιμος στο ξεκίνημά του. Πρέπει να δουλέψει σε μικρές κατηγορίες, να βελτιώνεται, να φάει τις… σφαλιάρες του κι αφού αποκτήσει εμπειρίες, τότε να δοκιμάσει σε ένα πιο μεγάλο σύλλογο. Γι’ αυτό και ήρθα στην Πεύκη για να μάθω από τα λάθη μου».

Για το ότι πιθανώς να συναντήσει την ΑΕΚ: «Ποτέ δεν περίμενα να αντιμετωπίσω την ΑΕΚ. Αν συμβεί, θα συναντήσω πολλούς φίλους εκεί, με άτομα που έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Δεν περίμενα στο ξεκίνημά μου ως προπονητής να τεθώ αντίπαλος τόσο γρήγορα με μια μεγάλη ομάδα. Στόχος μου είναι να πετύχω στην Πεύκη και να περάσω την φιλοσοφία μου στους παίκτες. Να τους πείσω πως είναι επαγγελματίες».

Πηγή: Sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα