«Χρειάζεται μείωση του χρέους και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»

17:00 11/7/2013 - Πηγή: TNSite
Την πολιτική της για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, με μείωση του χρέους και εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, υπερασπίστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι η κατάσταση δείχνει πως «η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει τα σωστά μαθήματα από την κρίση [των κρατικών] χρεών ώστε

να είναι και στο μέλλον σε θέση να υποστηρίξει τις αξίες και τα συμφέροντά της» και υποστήριξε ότι η ιστορία δίνει στους Ευρωπαίους κάτι σαν δικαίωμα να αποτελούν ηγέτιδα ήπειρο στον κόσμο.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι μία επιτυχής, μία ισχυρή Ευρώπη. Προς αυτό το σκοπό η Ευρωζώνη θα πρέπει να γίνει μία ένωση σταθερότητας, στην οποία θα τηρούνται τα συμφωνηθέντα: το ανώτερο ετήσιο έλλειμμα στο 3% και το δημόσιο χρέος έως 60% του ΑΕΠ δημόσιο χρέος», είπε η κα Μέρκελ και υπενθύμισε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν χώρες με ποσοστό δημοσίου χρέους 120% του ΑΕΠ τους και πάνω και πολύ περισσότερο από 3% ετήσιο έλλειμμα.

«Εφόσον έχουμε ένα κοινό νόμισμα, αυτό πρέπει να αλλάξει. Όταν τα χρέη ξεφεύγουν, στη συνέχεια χάνεται η εμπιστοσύνη στα κράτη και οι επενδυτές δε θέλουν να αγοράζουν πια τα ομόλογά τους, τότε θα πρέπει κάθε χώρα να φροντίζει να μειώνονται τα ελλείμματα και να εφαρμόζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Γι' αυτά ακριβώς τα θέματα συζητούμε στην παρούσα φάση στην Ευρώπη, ευτυχώς ως τώρα με αρκετή επιτυχία», κατέληξε η Καγκελάριος.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα