''δε θα αφησουμε τον εοπυυ να καταρρευσει''...

16:01 11/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να κλείσει, ούτε να φτιαχτεί από την αρχή, τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην καθιερωμένη του ενημέρωση στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες ότι στον Οργανισμό θα μπουν ξένοι διαχειριστές...
Αναφερόμενος στο πόρισμα για τον Οργανισμό, του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, σύμφωνα με το οποίο το τμήμα Πρόσθετης Περίθαλψης
και Νοσηλείας στο Εξωτερικό και της Ειδικής Υγειονομικής Επιτροπής Εξωτερικού Αθηνών του ΟΠΑΔ, δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα, αφού οι υποθέσεις δεν εξετάζονταν με σειρά προτεραιότητας, αλλά με αδιευκρίνιστα κριτήρια, σημείωσε πως ταυτόσημες είναι οι απόψεις του περί των νοσηλειών, που αφορούν το εξωτερικό και περί άλλων στρεβλώσεων, που παρατηρούνται στη λειτουργία του οργανισμού.
«Έχει χαθεί ο έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ και δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, όπως λειτουργεί σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας πάντως πως πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, διότι «δεν θα αφήσουμε τον ΕΟΠΥΥ να καταρρεύσει, ούτε θα τον κλείσουμε, ούτε θα τον φτιάξουμε από την αρχή». «Όποιες αλλαγές θα γίνουν, θα γίνουν εν λειτουργία του» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις συμβεβλημένες με τον Οργανισμο κλινικές, είπε ότι οι εκπρόσωποί τους αντιδρούν δικαιολογημένα για τα μέτρα, που ελήφθησαν (σ.σ. το claw back), προκειμένου να καλυφθεί μέρος της «μαύρης τρύπας» στον ΕΟΠΥΥ, αλλά επανέλαβε πως το υπουργείο «θα προχωρήσει σε άμεση εξόφληση των ληξηπρόθεσμων οφειλών προς τις κλινικές και μεγαλύτερο έλεγχο για να φανεί ποιος κάνει καλά τη δουλειά του και ποιος όχι».
Υπενθυμίζεται πως στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατέθηκε την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή προβλέπεται η εφαρμογή μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (clawback), με βάση το οποίο θα κληθούν κλινικές και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να συμβάλουν στη στήριξη του ΕΟΠΥΥ και στην κάλυψη των ελλειμμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα