Απομακρύνονται όσοι είχαν καταλάβει κτίρια του πρώην «Στρατοπέδου Παπαδογιώργη»

21:42 19/11/2013 - Πηγή: TNSite
Την απομάκρυνση όλων των ατόμων, που είχαν καταλάβει και διέμεναν σε κτίρια του πρώην «Στρατοπέδου Παπαδογιώργη», το οποίο είχε παραχωρηθεί από το 2005 από το ΥΕΘΑ στον Δήμο Πειραιά, ζητάει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Ο δήμαρχος Πειραιά είχε ζητήσει εδώ και καιρό την παρέμβαση της Εισαγγελίας της πόλης για το θέμα. Σε πρόσφατη επίσκεψή του στο στρατόπεδο έκτασης 12 στρεμμάτων, είχε διαπιστώσει ότι τα κτίρια είχαν καταληφθεί από άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο και εντός του πρώην στρατοπέδου, στάθμευαν αυτοκίνητα και σκάφη.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, είχε ζητήσει ο χώρος και τα κτίρια να αποδοθούν ελεύθερα στον δήμο και να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως εξάλλου προέβλεπε και η πράξη παραχώρησής του από το Ελληνικό Δημόσιο.

«Σήμερα 18 χρόνια μετά, ο Πειραιάς κερδίζει μια ακόμη «μάχη». Ένα περιουσιακό του στοιχείο, το Στρατόπεδο Παπαδογιώργη, επιστρέφει στους φυσικούς ιδιοκτήτες του, που είναι τα παιδιά του Πειραιά, η κοινωνία του Πειραιά. Χρειάστηκαν δικαστικοί αγώνες δύο χρόνων για να το πετύχουμε. Η απόφαση τελεσιδίκησε και σήμερα ξεκίνησε η απομάκρυνση των καταπατητών που θα έπρεπε να είχαν φύγει από το 1995 και παρέμεναν παράνομα εκεί» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πειραιά για ένα μεταβατικό διάστημα και για λόγους ευαισθησίας, αποφάσισε να φιλοξενήσει για δυο μήνες σε ξενοδοχεία όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα άμεσα να μεταφερθούν αλλού.

Επίσης μέσα στο στρατόπεδο θα διαμορφώσει ένα κτίριο ως ξενώνα, για μεταβατικό διάστημα μέχρι το Καλοκαίρι, για ηλικιωμένους και ανήμπορους.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα