Κλειστά μέχρι την Παρασκευή το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Πατρών

Διευρύνεται το μέτωπο των απεργιών στην ανώτατη εκπαίδευση. Μέχρι την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Πατρών μέχρι την Τετάρτη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε εκείνες του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου, όπου, ωστόσο, η γενική συνέλευση της Σχολής

Πολιτικών Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισε την Τρίτη να γίνουν άμεσα οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Μέχρι την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά -με 24ωρη απεργία την Τετάρτη και 48ωρη ως Παρασκευή- το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Την Τετάρτη, στις 9:30 το πρωί, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Από το ΑΠΘ προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 169 διοικητικοί υπάλληλοι.

Μέχρι την Τετάρτη απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν για συνέχιση των κινητοποιήσεων με αίτημα την ανάσχεση του μέτρου της διαθεσιμότητας στους υπαλλήλους οκτώ ιδρυμάτων.

Σε αντίθεση με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στα ιδρύματα αυτά έχει ολοκληρωθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα του εξαμήνου έχουν ήδη αρχίσει.

Παράλληλα, συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για το αν είναι παράνομη και καταχρηστική.

Εκπρόσωποι τον δύο Πανεπιστημίων δηλώνουν ότι σκοπεύουν να προκηρύξουν νέα απεργία με διαφορετικό πλαίσιο και αν αυτή κριθεί παράνομη θα ακολουθήσουν νέες προκηρύξεις απεργιών μέσω της ΑΔΕΔΥ ή μεμονωμένα.

Σε μία άλλη εξέλιξη, η γενική συνέλευση της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισε την Τρίτη να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Εν τω μεταξύ, άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας ζητεί με δήλωσή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα