Απελευθερώθηκε εργαζόμενος που είχε απαχθεί από τους εξεγερμένους στην Συρία

02:57 18/10/2013 - Πηγή: TNSite
Ο εργαζόμενος της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ που τον είχαν «απαγάγει» οι εξεγερμένοι στα Υψώματα του Γκολάν, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας απελευθερώθηκε από τις συριακές αρχές.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση: «Το υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε σε έναν εκπρόσωπο του ΟΗΕ στη Συρία τον καναδό Καρλ Καμπό, έναν εργαζόμενο στη Δύναμη του ΟΗΕ για την Επιτήρηση της Απεμπλοκής

(μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ, UNDOF), τον οποίο είχαν απαγάγει οι τρομοκράτες τον Φεβρουάριο στην Χαν ελ Σίχ στην επαρχία της Δαμασκού».

Τον Φεβρουάριο ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει την εξαφάνιση ενός εργαζόμενού του στην UNDOF, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, ο Καμπό, που κατάγεται από το Μόντρεαλ, είναι νομικός σύμβουλος, αρμόδιος για την επιτήρηση της εκεχειρίας μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ στην αποστρατικοποιημένη περιοχή του Γκολάν.

Μια πηγή των εξεγερμένων είχε δηλώσει ότι ο Καμπό απήχθη από μια ομάδα των σύρων ανταρτών, η οποία ζητούσε λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Λίγο μετά από αυτό το συμβάν, οι εξεγερμένοι απήγαγαν και 21 Φιλιππινέζους παρατηρητές της UNDOF, γεγονός που ανάγκασε την υπηρεσία να περιορίσει τις περιπολίες της στην περιοχή. Οι Φιλιππινέζοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι τρεις ημέρες αργότερα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα