Αντεπίθεση του συριακού στρατού στο Χαλέπι

05:21 9/11/2013 - Πηγή: TNSite
Ο στρατός της Συρίας ανακατέλαβε πολλούς τομείς της «Βάσης 80», αρμόδιας για την ασφάλεια του διεθνούς αεροδρομίου του Χαλεπιού, την οποία είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους τον Φεβρουάριο οι εξεγερμένοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν στις 04:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) γύρω από τη στρατιωτική αυτή βάση στις οποίες πήραν μέρος φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές και μαχητές του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ από την μία πλευρά και ομάδες

των σύρων εξεγερμένων, μεταξύ αυτών και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, από την άλλη, όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τα στρατεύματα του καθεστώτος προχώρησαν στο εσωτερικό της βάσης και ελέγχουν πλέον μεγάλους τομείς, ενώ οι ομάδες των εξεγερμένων και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε φέρνουν ενισχύσεις», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Οι αντάρτες έχασαν τουλάχιστον 15 άνδρες στις μάχες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία διευκρίνισε ότι οι περιοχές γύρω από τη βάση και τα προάστια του Χαλεπιού βομβαρδίζονται σφοδρά.

Τον Φεβρουάριο οι εξεγερμένοι ξεκίνησαν «τη μάχη των αεροδρομίων» στην επαρχία του Χαλεπιού εξαπολύοντας επίθεση εναντίον αεροπορικών βάσεων και αεροδρομίων. Κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους τη «Βάση 80», αρμόδια για την ασφάλεια του αεροδρομίου του Χαλεπιού και της βάση της αεροπορίας στο Νάιραμπ, ανατολικά της πόλης.

Το αεροδρόμιο του Χαλεπιού και η βάση στο Νάιραμπ εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του στρατού του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε επίσης ότι μάχες μεταξύ των εξεγερμένων και του στρατού μαίνονται γύρω από μια μεγάλη αποθήκη όπλων του στρατού κοντά στην πόλη Μάχιν, στην επαρχία Χομς.

Οι εξεγερμένοι, μεταξύ αυτών και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, είχαν καταφέρει στις αρχές της εβδομάδας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μέρος του οπλοστασίου, σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα