Ανοίγει τις πόρτες της η «ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ» του Άγγελου Ρούβαλη

12:17 23/8/2013 - Πηγή: TNSite
Στο νέο θεσμό της Αιγιαλείας, «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2013» (24 -31 Αυγούστου), συμμετέχει με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις το οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη.

Έτσι, τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου, το οινοποιείο ανοίγει από το πρωί τις πόρτες του στο κοινό για να δοκιμάσει τα κρασιά του. Αντίστοιχα, προσφέρει στις 8:00 μ.μ μια μοναδική μουσική βραδιά από την εξαμελή jazz μπάντα «Les Notes Noires».

Το γυναικείο φωνητικό τρίο συναντά την δεξιοτεχνία της gypsy

jazz και φλερτάρει με το swing και τα blues της δεκαετίας του 50. Ενώ, η σοπράνο Αγγελική Ζωή Καραγκούνη θα ερμηνεύσει ανάλαφρες άριες από το κλασσικό ρεπερτόριο και αποσπάσματα από γνωστά musicals. Στο πιάνο η Εύα Βλαχάκου.

Παράλληλα, στην έναρξη της σειράς εκδηλώσεων «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2013» το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ στην παραλία Αιγίου, ο οινολόγος του οινοποιείου ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ, ο Τάσος Δροσιάδης θα ξεναγήσει το κοινό στον κόσμο των λευκών κρασιών ενώ στις 9.30 μ.μ, ο Άγγελος Ρούβαλης θα εισηγηθεί το θέμα «Η Αιγιάλεια της Ποιότητας».

To πρόγραμμα της γιορτής «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» προσφέρει μεταξύ άλλων προβολή ταινιών, ξεναγήσεις στους αμπελώνες, παραδοσιακά φαγητά και πολλά άλλα.

Περισσότερα για τα «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ»

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, θεσμοθετεί την γιορτή «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» και αφιερώνει μια εβδομάδα από τις 24 έως τις 31, στα αρώματα του οίνου της Αιγιάλειας αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιαλείας.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες με επίκεντρο τον οίνο, σε αρμονικό συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές που προσφέρει ο τόπος της Αιγιάλειας γης. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα το εκδηλώσεων δείτε: www.dikepaigialeias.gr

*Η Μπάντα «Les Notes Noires» αποτελείται από τα εξής μέλη:

Μαρκέλλα Κουλιάτση, φωνή
Άσπα Τασοπούλου, φωνή
Δανάη Βλατάκη, φωνή
Οδυσσέας Ζησιμόπουλος, ακουστική κιθάρα
Βασίλης Σπανός, ακουστική κιθάρα
Δημήτρης Αντωνόπουλος, κόντρα μπάσο

Ο Άγγελος Ρούβαλης οινολόγος (απόφοιτος του Bordeaux), Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου ίδρυσε το 1991 το οινοποιείο του στην περιοχή της Αιγιαλείας, του πιο ορεινού αμπελώνα της Ελλάδος.

H βορινή έκθεση των αμπελώνων στα καλοκαιρινά μελτέμια αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό των πλαγιών της Αιγιαλείας. Ο αμπελώνας των πλαγιών της Αιγιαλείας… «από εδαφοκλιματολογική άποψη , είναι ένας από τους ωραιότερους του κόσμου καθώς ανεβαίνει τις μαλακές βορινές πλαγιές και δέχεται τους δροσερούς θαλασσινούς ανέμους που προστατεύουν τους καρπούς από το καλοκαιρινό καύσωνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό στον κόσμο αμπελοοινικό βιόκλιμα» (κα Κουράκου, Επίτιμος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Κρασιού -2001).

Έχει δημιουργήσει τρεις ομάδες κρασιών: Το αγαπημένο Ασπρολίθι, τη σειρά Μικρός Βοριάς με 7 κρασιά: (Μικρός Βοριάς Λευκός ,Μικρός Βοριάς Ερυθρός, Μικρός Βοριάς Τρίο, Μικρός Βοριάς Riesling, Μικρός Βοριάς Ροζέ).

Πρόσφατα, εμπλούτισε την σειρά με τα δυο φρέσκα κρασιά, εσοδείας 2012, Μοσχοφίλερο-Μικρός Βοριάς και Αγιωργίτικο- Μικρός Βοριάς τα οποία διακρίνονται για τη φρουτώδη και δροσερή προσωπικότητα τους.

Τέλος, την σειρά παλαιωμένων οίνων IANOS με 4 κρασιά: IANOS Chardonnay, IANOS Cabernet Sauvignon, IANOS Syrah, και IANOS Cava (από τα καλύτερα βαρέλια της υπόγειας κάβας του οινοποιείου).

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα