«Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά φοροδιαφυγής»

11:30 23/8/2013 - Πηγή: TNSite
Τα χθεσινά αποτελέσματα μετά από εφόδους του ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις διαφόρων νησιών καταδεικνύουν ότι η φοροδιαφυγή οργιάζει.

Αυτά τα αποτελέσματα ήταν η αφορμή για να εξηγήσουν τα «γιατί» στην πρωινή εκπομπή του MEGA οι δήμαρχοι της Αμοργού που κατέγραψε 100% φοροδιαφυγή και της Ανδρού με ποσοστό μικρότερο.

Ο δήμαρχος της Αμοργού ανέφερε: «Το νούμερο αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση και το καταδικάζουμε. Δεν προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε την εικόνα», είπε. Τόνισε όμως ότι:

«Το σύνολο των επαγγελματιών του νησιού κινούνται με νομιμότητα».

Ξεκαθάρισε βέβαια ότι το αποτέλεσμα δεν δείχνει ότι όλοι οι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν αλλά μόνο εκείνοι που ελέγχθηκαν. «Το σύνολο του νησιού δεν είναι άνθρωποι που βρίσκουν διαδικασία παραβατικότητας», επανέλαβε για μια ακόμη φορά. Συμπλήρωσε «Οι έλεγχοι ήταν δειγματοληπτικοί και ίσως συγκεκριμένοι. Το ΣΔΟΕ κινήθηκε βάσει κάποιων πληροφοριών και πήγε σε συγκεκριμένα σημεία».

Ο δήμαρχος Άνδρου με τη σειρά του καταδίκασε τα φαινόμενα και υποστήριξε ότι «κάποιος που δεν κόβει απόδειξη, δεν κλέβει μόνο το κράτος, κλέβει και το δήμο».

Είπε ότι οι περισσότεροι κόβουν απόδειξη στο νησί του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόβλημα που θα υπάρξει με την απομάκρυνση εφορειών που θα προκαλέσει πολλά προβλήματα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα