Εισαγωγές όπλων από την Φινλανδία ερευνά η αστυνομία

12:02 23/8/2013 - Πηγή: TNSite
Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει περί τις 150 αποστολές όπλων από τη Φινλανδία που έχουν πιθανή κατάληξη ελληνικές ένοπλες οργανώσεις.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι με αυτές τις αποστολές έχουν σταλεί στην Ελλάδα, τμηματικά ή πλήρη, ίσως και περισσότερα από 200 όπλα που ενδέχεται να χρησιμοποιούνται στις διαρκείς προσπάθειες αναβίωσης του ελληνικού αντάρτικου πόλης.

Όπως αναφέρει το tovima.gr, , η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει συντάξει δικογραφία

με στοιχεία για πέντε τουλάχιστον άτομα που είναι αναμεμειγμένα σε αυτή την τροφοδοσία όπλων.

Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαβλέπουν ότι τα μέλη των ένοπλων οργανώσεων, όπως και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, χρησιμοποιούν νέους διαύλους τροφοδοσίας όπλων από χώρες της κεντρικής Ευρώπης και με υποβοήθηση ατόμων που ποτέ δεν έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές ή θεωρούνται υπεράνω υποψίας.

Έναυσμα της έρευνας ήταν μεγάλος αριθμός όπλων τύπου Glock που βρέθηκαν στην κατοχή μελών των «Πυρήνων» ύστερα από έρευνες στην Αθήνα, στον Πειραιά, στον Βόλο, στο Αγρίνιο και αλλού.

Τέτοιου είδους όπλα κρατούσαν και οι δράστες στις πρόσφατες ληστείες στο Βελεστίνο και στα Μέθανα που διερευνώνται για το ενδεχόμενο συσχετισμού με οργανώσεις «αντάρτικου πόλης».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα