Ανάλυση 18ης Αγωνιστικής

11:00 7/1/2014 - Πηγή: TNSite

Η καλύτερη ενδεκάδα της 18ης αγωνιστικής

Ο δεύτερος γύρος της Superleague ξεκίνησε χωρίς κάποιες ιδιαίτερες μεταβολές, αφού οι ομάδες βρίσκονται σε μια μεταβατική φάση προσπαθώντας να κάνουν μεταγραφές για να ενισχυθούν και να παρουσιάσουν κάτι καλύτερο. Η διακοπή των 2 εβδομάδων σίγουρα επηρέασε το ρυθμό των παιχνιδιών και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στα περισσότερα από αυτά. Σημαντικές ήταν οι νίκες των Απόλλωνα, Παναιτωλικού, Αστέρα Τρίπολης και Π.Α.Ο.Κ. κυρίως για τον τρόπο που ήρθε αυτή με ανατροπή στο

τέλος.

Στα Γιάννινα ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη – σ’ ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι – εναντίον της τοπικής ομάδας και εδραιώθηκε έτσι στην πρώτη πεντάδα. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, είχαν κακές αμυντικές τοποθετήσεις, στο επιθετικό κομμάτι δεν κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα και πήγαιναν πολύ στις ατομικές προσπάθειες. Η έλλειψη του Ντε Βινσέντι (αποχώρησε από την ομάδα) ήταν φανερή και ο Σάκης Τσιώλης προσπαθούσε με πολλές εσωτερικές αλλαγές να βρει τη λύση στην επίθεση, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Αστέρας ήταν πολύ καλά στημένος, είχε αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του και χτύπησε κυρίως με στημένες φάσεις και με αντεπιθέσεις. Οι ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και δεν κινδύνεψαν σχεδόν καθόλου σε όλο το παιχνίδι.

Στην Κρήτη ο Εργοτέλης συνέχισε το αρνητικό του σερί και δείχνει πως θα αντιμετωπίσει προβλήματα στη συνέχεια αν δεν επανέλθει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά οι γηπεδούχοι γνώρισαν την ήττα από τον πολύ αποτελεσματικό Ατρόμητο. Ο Εργοτελής έπαιξε καλύτερα από τον αντίπαλό του, παρ’ όλα αυτά είχε πρόβλημα στο κομμάτι της δημιουργίας και της εκτέλεσης, αφού η φυγή του Πελέ και οι απουσίες των Μπαμπαμ και Μπαντιμπανγκά ήταν εμφανείς. Οι γηπεδούχοι έφθαναν έξω από την περιοχή του Τζέναμο, αλλά στη τελική πάσα ή στην εκτέλεση αντιμετώπιζαν δυσκολία καθώς ήταν πάντα πιο αργοί από τους αντιπάλους τους. Ο Ατρόμητος έχει αρχίσει να αποκτά βαριά φανέλα στην κατηγορία, αφού σ’ ένα παιχνίδι που δεν ήταν καλός κατάφερε να φύγει νικητής. Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν καλά, είχαν σε καλή μέρα τον τερματοφύλακά τους και εκμεταλλευόμενοι τη φόρμα του Καραμάνου κατάφεραν να πετύχουν μια μεγάλη νίκη που τους κρατάει στη τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε όπως τελείωσε και το 2013 με μια ακόμα νίκη με πολλά γκολ απέναντι στην Καλλονή. Οι ερυθρόλευκοι για ακόμα ένα παιχνίδι έπαιξαν στο ρελαντί, δε δυσκολεύτηκαν καθόλου από τους αντιπάλους τους και συνέχισαν τον περίπατο που κάνουν στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είχε σε πολύ καλή μέρα το Τσόρι Ντομίνγκες που πέτυχε ένα τέρμα, έδωσε και 2 ασίστ και γενικά ήταν μέσα σε όλες τις καλές φάσεις της ομάδας του. Η Καλλονή αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αφού Λεάντρο και Αναστασιάδης παίζουν πολύ ανοικτά μεταξύ τους και έτσι τρώνε πολλές κάθετες πάσες. Η ομάδα της Λέσβου δείχνει πολύ κουρασμένη κυρίως ψυχολογικά από το γεγονός πως παίζει κάθε παιχνίδι εκτός έδρας και θα πρέπει να βρει δύναμη και βοήθειες από τους καινούριους παίκτες για να ανταποκριθεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία και νίκησε τον Παναθηναϊκό πολύ πιο εύκολα από τι δείχνει το τελικό σκορ με 1 – 0. Οι γηπεδούχοι έχουν μετατρέψει την έδρα τους σε απόρθητο κάστρο και έχουν δεχτεί μόνο ένα τέρμα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε αρκετά στον άξονα τον Παναθηναϊκό, έλεγξε το ρυθμό του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε τη ταχύτητα των Μπακάκη και Καμαρά που έκαναν πάρτι ανάμεσα στους αργούς κεντρικούς αμυντικούς (Κουτρουμπή και Σίλντεφελντ) των φιλοξενούμενων. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα κάνοντας πολλά λάθη και έχοντας αργές αντιδράσεις σε όλες σχεδόν τις μονομαχίες. Ο Αναστασίου μετά το 60ο λεπτό άλλαξε το σύστημα σε 3 – 4 – 3 αλλά και πάλι δε βρήκε λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού.

Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός συνέχισε την πολύ καλή πορεία που έχει και έφθασε σε μια εύκολη επικράτηση εναντίον του Λεβαδειακού με σκορ 1 – 0. Οι γηπεδούχοι παίζουν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, στηρίζονται στις βασικές αρχές του παιχνιδιού, έχουν βρει ένα εκπληκτικό δίδυμο – Ίγκορ και Κάσες – που τα κάνει όλα και ο προπονητής τους Άκης Μάντζιος έχει φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο που παίζει με 3 – 5 – 2 και δεν αλλάζει εύκολα την ενδεκάδα του για να μη χαλάσει την ομοιογένεια αυτής. Ο Λεβαδειακός για ένα ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας ήταν ακίνδυνος επιθετικά και σίγουρα έδειξε πως έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα για να παρουσιαστεί περισσότερο βελτιωμένος.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος με τον Ό.Φ.Η. αναδείχτηκαν ισόπαλοι σε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες και με αρκετά λάθη που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό το ρυθμό του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, δεν μπορούσαν όμως να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν είχαν σε καλή μέρα τον Παπάζογλου και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καθόλου προϋποθέσεις για γκολ.

Στη Βέροια η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον Πλατανιά σ’ ένα παιχνίδι όπου είχε γρήγορο ρυθμό, αρκετές ευκαιρίες και βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2 – 2. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και προηγήθηκαν, αλλά μετά το γκολ δε συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ο Πλατανιάς το εκμεταλλεύτηκε αυτό γυρνώντας το παιχνίδι. Η Βέροια ωστόσο κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει ένα πόντο. Ο Πλατανιάς δείχνει στα τελευταία παιχνίδια μεγάλη μαχητικότητα και περισσότερη διάθεση, ενώ στα πρόσωπα των Κάταϊ και Μπέλιτς έχει βρει 2 ηγέτες. Η Βέροια αντιμετωπίζει μεγάλα αμυντικά προβλήματα και πρέπει να τα λύσει για να μπορέσει να σώσει την κατηγορία.

Στην Ξάνθη ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε μια ακόμα μεγάλη ανατροπή, αφού κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στα τελευταία 4 λεπτά. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, έκαναν εύκολα ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένοι στα τελειώματά τους. Στην επανάληψη ο Στέφενς με τις αλλαγές που έκανε έδωσε πνοή στην ομάδα του και μετά το 650 λεπτό ο Π.Α.Ο.Κ. πίεσε πάρα πολύ για την ισοφάριση κυρίως με σέντρες και πολλά στημένα. Η Ξάνθη δεν μπόρεσε να τελειώσει ένα δικό της παιχνίδι και στο τέλος δεν κράτησε καθόλου την μπάλα για να παγώσει το ρυθμό του παιχνιδιού και το πλήρωσε αυτό, αφού δέχτηκε δύο τέρματα μέσα σε 4 λεπτά.

Στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Απόλλων πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής εναντίον του Άρη, αφού ήταν πιο ικανός και τυχερός από τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν στην ουσία ένα εξάποντο, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερούν του αντιπάλου τους, ενώ έκαναν μεγάλο άλμα στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Λόρι Σάντσες έκανε πολύ καλή διαχείριση του αγώνα, παίζοντας με αντεπιθέσεις και εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό τα αμυντικά κενά του Άρη. Ο Άρης προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά ήταν πολύ άστοχος στη τελική προσπάθεια και τα περίμενε όλα από το Σουνά. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα είναι αρνητικό με παίκτες όπως οι Διούδης, Πουλίδο, Παπαδόπουλος να γιουχάρονται από τους φιλάθλους και αυτό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση σε όλους. Οι μεταγραφές που έχει κάνει ο Άρης είναι αμφίβολο αν μπορούν να βοηθήσουν, αφού πρόκειται κυρίως για νεαρούς παίκτες χωρίς εμπειρία και παραστάσεις. Σίγουρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πολύ δύσκολο δρόμο και χρειάζεται ηρεμία και στήριξη για να μπορέσει να σώσει τη χρονιά.

Πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής ήταν ο Αλέξανδρος Τζόρβας που έκανε ένα ακόμα καταπληκτικό παιχνίδι εναντίον του Άρη και βοήθησε την ομάδα του τα μέγιστα. Ο Τζόρβας ήταν πολύ σταθερός, είχε καλές τοποθετήσεις, ενώ και στις εξόδους του έδιωχνε με πολύ μεγάλη σιγουριά. Καλύτερο γκολ ήταν του Κάταϊ που ισοφάρισε για την ομάδα του με ένα εξαιρετικό σουτ. Ο Σέρβος άσος έφτιαξε μόνος του τη φάση, κάνοντας μια ατομική ενέργεια και τη τελείωσε με ένα δυνατό ευθύβολο σουτ.

Keywords
superleague, λύση, κρητη, ολυμπιακος, γκολ, παναθηναικος, κομοτηνη, νέα, πανιωνιος, βεροια, ξανθη, αρης, θεσσαλονικη, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , νικος παπαζογλου, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, στημενα, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2013, νίκος αναστασιάδης, τελη κυκλοφοριας 2016, αποτελεσματα, δυνατα, εδρα, ηττα, παιχνιδια, πιεση, σμυρνη, superleague, αγρινιο, ακης, αλλαξε το, αμυνα, απολλων, ατρομητος, βρισκεται, γκολ, γεγονος, γυρος, δυναμη, δειχνει, διδυμο, ευκολα, ελλειψη, ενεργεια, εστια, ιδιο, ηρεμια, ιγκορ, ημιχρονο, κλιμα, λαθη, λεαντρο, λεβαδειακος, λύση, μακρια, νεα σμυρνη, νικη, ομαδα, παντα, ουσιαστικα, ουσια, παπαζογλου, ποδοσφαιρο, πελε, πνοη, προβληματα, ρελαντι, σερι, σιγουρα, συνεχεια, τριτη, φυγη, φορμα, φορα, ψυχολογικα, ηγετες, καμαρα, κομματι, ομαδες, παιχνιδι, τυχερος, θετικα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα