Οι ευρωπαίοι δημοσιογράφοι κάνουν επίθεση στον Παντελή Καψή

Mε ρωτούν καθημερινά… «φανατικοί αναγνώστες» της ιστοσελίδας γιατί έκλεισε άραγε η ΕΡΤ ; Ποιος ο λόγος ; Ο κ. Παντελής Καψής ποιο ακριβώς έργο παράγει ; Γιατί δεν ανοίγει η νέα ΕΡΤ- ΝΕΡΙΤ- ΔΤ ή όπως αλλιώς λέγεται άμεσα -λόγω και της Ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ- και να πληρώνουμε το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ αφού θα παίρνουμε κάτι νέο «ανανεωμένο και καινούργιο»… όπως μας υποσχέθηκαν ;

Η απάντηση

είναι «τίμια και απλά» ότι.. «κανείς δεν νοιάζεται» παρότι και επίσημα έχουμε αυτή την χρονική στιγμή την… προεδρία στην ΕΕ και όλα θα έπρεπε να είναι «έτοιμα» για την «τηλεοπτική μετάδοση» των γεγονότων !

Ο κ. Παντελής Καψής «αγνοεί» πως καλύπτονται μεγάλα γεγονότα και πετάει το μπαλάκι στον «ειδικό διαχειριστή» της ΔΤ κ. Γκίκα Μάναλη

Ο Υπουργός δείχνει για δικούς του λόγους ότι δεν έχει καταλάβει ότι για την κάλυψη της προεδρίας χρειάζονται…» εξειδικευμένοι συντάκτες» και προσωπικό όπου θα έπρεπε να έχουν προσληφθεί από χθες…

Επιλέγει τον… «τηλεοπτικό μεσαίωνα» της ΔΤ με τεχνικά μέσα και δυναμικό της προηγούμενης παρωχημένης κατάστασης…

Ο κ. Παντελής Καψής δεν δίνει στον κ. Γκίκα Μάναλη το «πράσινο φως» για «τομές» προφασιζόμενος φθηνές δικαιολογίες και εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες που δεν οδηγούν πουθενά την ΝΕΡΙΤ η οποία θα παραμείνει ΔΤ τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμα! σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Καψή!!!

Ειδικό τέλος 3 ευρώ τον μήνα χωρίς κανένα έργο από την ΝΕΡΙΤ

Εγώ το έχω ξαναπεί ότι η ΕΕ κρατά «μικρό καλάθι «για την «τηλεοπτική κάλυψη» από την ΔΤ-ΝΕΡΙΤ της προεδρίας με το μέγαρο Μαξίμου όμως να έχει δώσει όλες τις απαραίτητες εντολές του στον κ. Καψή…

Όμως μέχρι στιγμής ο υπουργός «σφυρίζει αδιάφορα» (…μόνο φωτογραφικές προκηρύξεις προσλήψεων τριετούς διάρκειας για διευθυντές βγάζει) επιβαρύνοντας ακόμα το κλίμα και με την ΝΕΡΙΤ άκουσον-άκουσον να εισπράττει το ανταποδοτικό τέλος από 1-1-2014 των τριών ευρώ το μήνα χωρίς να παράγεται κανένα έργο από αυτήν!!!

Ο κ. Γκίκας Μάναλης (…ειδικός εκκαθαριστής) αφού κατοχύρωσε το «ακαταδίωκτο» από την βουλή… λειτουργεί φυσικά υπό τις εντολές Καψή όπου συνεχώς έχουν «αναβλητικό» χαρακτήρα και δεν προχωρά τίποτα και τα πάντα επομένως τα εκχωρούν… σε ιδιωτικές εταιρείες χωρίς διαγωνισμό όπου τα ονόματά τους τα έχουμε ξανά αναφέρει…

Η προεδρία της Ελλάδος στην ΕΕ είναι μια πραγματικότητα η ΝΕΡΙΤ όμως όχι

Πρόσφατα ο κ. Παντελής Καψής δήλωσε ότι την… προεδρία θα την καλύψει τηλεοπτικά η ΔΤ μέχρι να γίνει η ΝΕΡΙΤ από Μάρτιο (!)… άλλωστε λέμε εμείς τι μας νοιάζει αφού το ανταποδοτικό τέλος μπορεί να το εισπράττει κανονικά από 1-1-2014 !

Δηλώσεις που έχουν προκαλέσει …θύελλα αντιδράσεων αφού θα πληρώνουμε 3 ευρώ για μια εταιρεία που δεν δουλεύει και που αν δούλευε σήμερα κατά τον κ. Καψή θα πληρώναμε παραπάνω (ε;)…!

Το Μαξίμου ήρθε προ τετελεσμένου γεγονότος στις αποφάσεις του υπουργού

Ο πρωθυπουργός που …δεν διανοείται να μην πάει κάτι καλά με την προεδρία αναγκαστικά έδωσε εντολές στον υπουργό του (…σε έντονο ύφος όπως με ενημέρωσαν κάτοικοι του Μαξίμου) για… εύρυθμη λειτουργία…

Ερώτημα τώρα στον κ. Καψή και κ. Μάναλη

Χωρίς να έχει εξασφαλιστεί από τους «κρατούντες» η «στοιχειώδης λειτουργία τηλεοπτικής κάλυψης μεγάλων γεγονότων», χωρίς την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, χωρίς το ραδιομέγαρο να είναι στην στοιχειώδη λειτουργία του πώς θα καλυφθεί τηλεοπτικά η Ελληνική προεδρία στην ΕΕ ;

Σοβαρή επίθεση (…εμείς τα είχαμε πει) και από τους «Ευρωπαίους δημοσιογράφους (ΕΟΔ)» η οποία αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωσή της:

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), εκφράζει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις για την αποκατάσταση της δημόσιας υπηρεσίας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, μετά τη βίαιη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου, με αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 2600 θέσεων εργασίας….

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΔ Ricardo Gutierrez, «Η μόνη πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής είναι η σύσταση της ΔΤ, ενός προσωρινού σχήματος που έχει συσταθεί για να αντικαταστήσει την υπηρεσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το «ενδιάμεσο» κανάλι της ΔΤ απέτυχε να ανταποκριθεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.”

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει ότι υπάρχουν ενδείξεις πως από την 1η Ιανουαρίου 2014 το προσωρινό σχήμα της ΔΤ θα εξελιχθεί στη Νέα Ελληνική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ΝΕΡΙΤ χωρίς να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διεργασίες και προδιαγραφές.

Η ΕΟΔ και οι Ενώσεις μέλη της ανησυχούν ότι το νέο κανάλι δεν θα ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα για την πολυφωνία των Μέσων Ενημέρωσης, την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και την υποχρέωση παροχής πανεθνικής κάλυψης για το ελληνικό κοινό.

Τελικό συμπέρασμα

Ο κ. Παντελής Καψής μαζί με τον κ. Γκίκα Μάναλη που εκτελεί όπως προαναφέραμε τις εντολές του υπουργού αναγκαστικά προχωρά όπως – όπως στην κάλυψη της Ελληνικής προεδρίας επιβάλλοντας «όρους του παρελθόντος» με τους ίδιους «εκλεκτούς» του συστήματος ενώ με φωτογραφική προκήρυξη πρόσληψης 11 διευθυντών θέλει να τους βολέψει και ως… «διευθυντές» ξανά όπως έκανε και με πολλούς διμηνήτες δημοσιογράφους της ΔΤ !

Πρέπει η κυβέρνηση να αποδείξει στην πράξη ότι δεν είναι αλήθεια όλα αυτά

Αν συνεχιστεί αυτή ακόμα περισσότερο η «τρελή κούρσα» των κκ. Παντελή Καψή – Γκίκα Μάναλη το μόνο που θα καταφέρει η κυβέρνηση είναι να… «νομιμοποιήσει όλα τα παραπάνω»! Καθώς ο κ. Καψής μιλά πλέον με όρους οικονομικούς – αν και αναρμόδιος – και όχι… στρατηγικούς αποκατάστασης του κρατικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα όπως θα έπρεπε βάζοντας προτεραιότητες σε συνδυασμό με πολιτικά συμφέροντα όπου σε θέματα εθνικού συμφέροντος είναι επιβεβλημένο να μπαίνουν στην άκρη και στο περιθώριο με σκοπό το… ΕΘΝΙΚΌ ΣΥΜΦΈΡΟΝ!

ΥΓ: Σκοπιμότητες που κάθε άλλο θέλει να εξυπηρετήσει και το έχει αποδείξει και έμπρακτα ότι δεν υπηρετεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το εναντίον μάλιστα!

Ας το πάρουν λοιπόν αλλιώς…

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα